Meer dan miljoen aanmeldingen voor 538 Oranjedag

Meer dan een miljoen mensen hebben zich deze week aangemeld voor de 538 Oranjedag op 24 april. Dat meldt Radio 538. De beschikbare 10.000 kaarten zijn donderdagavond verloot.

Oranjedag is het grootste Fieldlab-testevent tot nu toe en vindt plaats op het Chasséveld in Breda. Optredens worden verzorgd door onder anderen Afrojack, Armin van Buuren, Chef'Special, Davina Michelle, DI-RECT, Emma Heesters, Gerard Joling, Kraantje Pappie, Krezip, Kris Kross Amsterdam, Lucas & Steve, Maan, Miss Montreal, Racoon,Rolf Sanchez en Snollebollekes.

Horecaondernemers in Breda reageerden teleurgesteld op de aankondiging van het 538-feest. "Dat dit evenement mag doorgaan op een steenworp afstand van de horeca die als enige sector helemaal niks mag, steekt enorm", aldus vicevoorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en café-uitbater Johan de Vos tegen Omroep Brabant.

Ook het Outbreak Management Team is niet onverdeeld enthousiast. Volgens het OMT leidt een dergelijk groot feest juist tot meer coronabesmetting en zou het verstandiger zijn de ambities terug te schroeven.
Share |