Magistraal Events sluit jaar in stijl af

De Achterhoekse organisatie Magistraal Events, bestaande uit Pim te Loeke, Jaap Bruijstens, Joris Nieuwenhuis en Ingmar Brandt, heeft een succesvol jaar achter de rug. Niet alleen groeien de indoor feesten, maar ook hun eigen outdoor festival 'Fahrenheit' was dit jaar weer uitverkocht. De organisatie sluit het succesvolle jaar af op 9 november, in het inmiddels voor hen thuishonk: De Radstake, te Heelweg. De organisatie claimt ook dit jaar weer het grootste Achterhoekse indoor event te zijn met enkel elektronische muziek. En dat is bijzonder, omdat er alleen Techno gedraaid wordt. Een voorheen onbekende stroming in de Achterhoek, maar de laatste jaren definitief doorgebroken, met Magistraal voorop het schip.

Ontwikkeling Magistraal Events
Er is een duidelijke groei te herkennen in het Oosten van Nederland. Met de driehoek van Nachtparlement in Deventer, Basic Grooves in Enschede en Magistraal in Heelweg is er een mooie dekking met kwaliteitsfeesten. Wat voor Magistraal begon als een feestje voor 150 man, is uitgegroeid tot begrip in de regio. "We zijn al bezig met grootse plannen voor het najaar van 2020. Nog voordat onze afsluiting in 2019 plaatsgevonden heeft. Dan weet je dat shit serieus aan het worden is" verteld Jaap. "Met de juiste mensen om ons heen hebben we iets moois op mogen bouwen, waardoor het alleen maar groter wordt. Als je ons 3 jaar geleden had gezegd dat we internationaal grote techno namen gingen programmeren in de Achterhoek, hadden we je zenuwachtig uitgelachen. Maar nu is het realiteit."

Focus op de show
"We vinden het belangrijk om de show goed uit te laten komen. Elke editie doen we weer iets unieks, waardoor het verfrissend blijft. Dit altijd in samenwerking met onze vaste lichtman Strobert en onze eigen visual jockey Ruud Engelbarts." zegt Jaap. Dat het concept werkt, ziet de organisatie terug in de interesse en ticketsales. "Het is ook niet zomaar een feest meer, maar een soort beweging geworden met ontzettend veel dedicated mensen. Dat maakt het dat we elke editie weer iets moois kunnen doen."

De line-up
De vierde indoor-editie van het feest is qua opzet weer anders dan de voorgaande edities. Met Remco Beekwilder, de Parijse AIROD, Deep Dimension, Grace Dahl b2b Laura van Hal en hun eigen Magistraal Soundsystem op het affiche, zet de organisatie een internationale line-up neer. Namen waar je normaliter voor naar het Westen van het land moet. Opvallend is dit keer een naam uit Frankrijk, de dj AIROD. "We hadden hem al een tijdje in het vizier. Hij heeft nu op alle grote feesten in Nederland gestaan, dus is het een eer om hem maar ook de andere grote namen in de Achterhoek te mogen ontvangen." verteld Bruijstens.
Share |