Legowelt, Egyptian Lover & Colin Benders spelen op grootste sequencer ter wereld

Dinsdag 15 oktober, de dag voor ADE officieel van start gaat, geven de bekende artiesten Legowelt, Egyptian Lover & Colin Benders een bijzonder optreden op Amsterdam Centraal. De DJ's spelen namelijk op de grootste sequencer ter wereld van Red Bull Music. De sequencer is 10 meter lang, meer dan 2 meter hoog, heeft 427 knoppen en faders, vier analoge drummachines, een modulaire synthesizer en een sample-unit. Deze enorme creatie is van Red Bull en gebouwd door de Berlijnse creatieve studio Neulant van Exel.

Dit jaar staat ADE in het teken van 100 jaar elektronische muziekinstrumenten. Red Bull Music brengt daarom deze ode aan een van de meest invloedrijke en bijzondere instrumenten in de elektronische muziek. De sequencer is een 'apparaat' dat het mogelijk maakt om muziekinformatie zoals noten en klankparameters op te nemen, te wijzigen en weer uit te sturen naar een synthesizer of andere elektronische klankbron, in een vooraf bepaald tempo.

Met een lengte van 10 meter en een hoogte van 2,2 meter is deze sequencer zo groot, dat hij altijd door 2 personen tegelijk moet worden bespeeld. Daarmee is dit apparaat ook nog eens de grootste drum computer ter wereld.

Dinsdag 15 oktober kan iedereen gratis Legowelt, Egyptian Lover & Colin Benders aan het werk zien, ondersteund door INSTANT.

Programma 15 oktober
19.00 – 22.00: Egyptian Lover, Legowelt & Colin Benders

Zelf spelen?
De grootste sequencer van de wereld is de hele week te bewonderen in de IJ-passage op Amsterdam Centraal in samenwerking met NS stations en Lil' Amsterdam. Duizenden muziekliefhebbers, artiesten en producers komen via het Centraal Station onze stad binnen. Tussen 16 - 19 oktober, van 16:00 uur tot 21.00 uur kunnen bezoekers de sequencer testen en zelf bespelen met behulp van experts. Je kunt meeluisteren en -dansen, waardoor er een interactieve sessie ontstaat middenin CS. Je hoeft je niet in te schrijven of te reserveren om mee te komen jammen.

Colin Benders is tijdens ADE vrijdag 18 oktober ook nog te zien met zijn eigen show met lichtinstallatie, ontworpen door kunstenaars Nick Verstand & Boris Acketin, in de Rabozaal van de Melkweg.
Share |