Sugar Factory

De uit Istanbul afkomstige Onur Özer zorgde eind jaren '90 met zijn frisse minimal sound voor een opleving van het lokale nachtleven en maakte daarna al snel de sprong naar beruchte Duitse clubs zoals Robert Johnson, Harry Klein, Studio 672 en Kerosin. Hij verwierf internationale roem door releases op labels zoals Freude Am Tanzen en Vakant.

Nog iemand met tijdloze en authentieke take op het minimal genre is Vera. Sinds 2004 is ze resident van de Robert Johnson en host ze met enige regelmaat avonden in Club der Visionäre in haar thuisstad Berlijn. Deze vinyl freak laat zich niet makkelijk in een hokje stoppen en put inspiratie uit vele invloeden en een platencollectie die bijna dertig jaar elektronische muziek beslaat.

De Italiaan Francesco Del Garda is ook al iemand met een lange staat van dienst, maar brak de laatste jaren als een raket door op het internationale circuit. Na jaren te hebben gesleuteld aan zijn eigen trademark sound, een mix van funk, techno en groovy house, lijkt hij nu de perfecte balans te hebben gevonden tussen deze verschillende smaken.

Oskar Offermann uit Berlijn runt het White label en treedt vaak, al dan niet samen met zijn goede vriend Edward (Giegling), op in clubs en festivals over de gehele wereld. Hij is een man van weinig woorden die zijn muziek liever voor zich laat spreken, iets dat hij tijdens de komende NYE zeker zal doen.

Max Vaahs is een van de frontmannen van het Hard Work Soft Drink collectief uit Frankfurt en tevens resident van de Robert Johnson. In een interview wat hij onlangs gaf voor de Londense club Fabric vertelde hij; ''Wat is een perfecte dj set? Als iedereen samen in een bubbel zit en er niet meer uit wilt, dan is een dj set geslaagd!''.

De uit de Oekraïne afkomstige Kristina maakte golven in haar thuisland met haar Obrani label en speelde al reeds op beruchte festivals zoals Kazantip, Global Gathering en Ostrov. Tijdens VBX Kingsday deed zij Amsterdam voor het eerst aan en wist gelijk een diepe indruk achter te laten. Nu dus weer te zien en horen tijdens NYE!

Naast de bovengenoemde internationale helden hebben we ook de crème van de Nederlandse minimal scene over de vloer. Daan Donk, Frank Haag, Herra, Pelle, Reiss en Sanja zullen een nietsontziende stroom aan ritmes en hypnotiserende klanken uit het soundsystem laten rollen.

Als deze sound jouw ding is, is Sugar Factory zonder twijfel de beste plek om NYE te vieren. Haal nu je kaarten online en begin 2019 in stijl tijdens Stripped NYE! Kaarten zijn ook verkrijgbaar via Resident Advisor

Bekijk voor meer informatie en voorverkooptickets de website van Sugar Factory. Morning tickets zijn binnenkort verkrijgbaar.

­
Sfeerimpressie 1 Sugar Factory

­
Sfeerimpressie 2 Sugar Factory

­
ONUR ÖZER

­
Vera

­
FRANCESCO DEL GARDA
Share |