Laundry day presents Richie Hawtin dj headliner Ampere stage

Richie Hawtin is op 1 september de headliner op de Ampere-stage.

De Canadese DJ en producer Richie Hawtin, is al meer dan 20 jaar actief in de techno scene en wordt wereldwijd geroemd als ??n van de boegbeelden van minimal techno. Als DJ weet hij op een inventieve ?n innovatieve manier elektronische muziek te brengen. Hij stond al meermaals als headliner op de grootste dancefestivals ter wereld. Het is dan ook met veel trots dat hij aan de line-up van Laundry Day 2018 toegevoegd kan worden.

Ook techno-legende Jeff Mills en Gabriella Vergilov zullen die dag hun opwachting maken.

Verder staat er op de affiche een innovatieve muziekselectie en een muzikaal gevarieerde mix van genres, van house en techno over hiphop en afrobreat tot urban en drum & bass. Verspreid over zeven verschillende podia zullen artiesten zoals Booka Shade, Lil Kleine, De Jeugd Van Tegenwoordig, Fritz Kalkbrenner en Broederliefde van Laundry Day een topeditie maken. Laundry Day sluit traditioneel het festival seizoen af op 1 september. Voor de 21ste editie tilt het Antwerpse festival de festivalbeleving naar een ongezien en vernieuwend niveau met de meest spectaculaire en ingenieuze podium-opstelling van de laatste jaren. Door de bijzondere cirkelconstructie met 7 grote podiums rug-aan-rug (vanuit de lucht lijkt het wel een spaceship), wordt opnieuw een unieke "rondom-rond" muziekbelevenis gecre?erd ?n een unieke sound per podium 'spie'. Tegelijk komt ook de centrale backstagebelevenis terug, met een zicht van 360? op alle stages.

Nieuwe trekpleister wordt een torenhoog viewpoint, met ongezien zicht vanuit de hoogte op de ganse festivalconstructie, geflankeerd door de achterliggende Antwerpse skyline. Ook het unieke pallet van uiteenlopende muziekgenres (inclusief live muziek), ondersteund door geloofwaardige lokale- en nationale music-communities en clubs zoals Ampere, Caf? d'Anvers, Labyrinth, Top Notch, Roxy, Exo, Fire Is Gold, Versuz, Murdock & Casa Bacardi maakt dat Laundry Day net iets anders is dan de andere festivals.
Share |