Josylvio overtuigend naar eerste plaats Album Top 100

Met een groot verschil ten opzichte van de nummer twee pakt Josylvio deze week de nummer 1-positie in de GfK Dutch Album Top 100. Dat doet hij met zijn nieuwste album 'Hella Cash', dat is vernoemd naar zijn bij Topnotch ondergebrachte eigen platenlabel. Het is voor de 25-jarige uit Naarden afkomstige Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib, alias Josylvio, de eerste keer dat hij de Album Top 100 aanvoert. Eerder behaalde hij succes met zijn albums Ma3seb (2016; hoogst behaalde positie no. 5) en 2 Gezichten (2017; no. 2). Als lid van het gelegenheidscollectief All Eyez On Us kwam hij met het gelijknamige album vorig jaar zomer binnen op een tweede plaats in de lijst.

Begin dit jaar verliet Josylvio het raplabel Van Klasse, om onder de vleugels van Topnotch zijn eigen label 'Hella Cash' te starten. Het gelijknamige album bevat veertien tracks, waaronder de hits 'Catch Up' en 'Skittle Stacking'. Zoals de titel al aangeeft, gaat het op 'Hella Cash' veel over geld en het straatleven. Gastbijdragen op het album worden geleverd door onder anderen 3Robi (Jompo), Frenna (Skiemen), Sevn Alias (Alles Of Niets) en Hef (Op Je Hoede).

Alle tracks van het album staan hoog genoteerd in de Single Top 100 van deze week. Dankzij de vele streams keert de hit 'Catch Up' zelfs terug op de eerste plaats in de singlelijst.

Josylvio is de komende maanden te zien op verschillende festivals, waaronder Paaspop Schijndel (31 maart), Bevrijdingsfestival Zwolle (5 mei), Heaven Open Air Heerenveen (10 mei), Graspop 2018 Baflo (26 mei) en Indian Summer Festival Langendijk (30 juni).Bron: Entertainment Business
Share |