Technargy

Onversneden techno, dat is waar Technargy in grossiert. Het nieuwste feest uit de koker van de gevierde Berlijnse organisatie Percep-tion strijkt zaterdag 14 april neer op het Amsterdamse Thuishaventerrein. Zet je schrap voor een dag vol verbroedering op de dansvloer en meedogenloze vierkwartsmaten van artiesten als Fatima Hajji, Miss Djax Rodriguez JR. en Efdemin.

Misschien is het beter om te spreken van verzustering. Deze eerste editie van Technargy maakt korte metten met het idee dat techno een mannencultuur is. Op het hoofdpodium (voor Thuishaven regulars: de circustent) staan enkele van de hardste ladies uit de industrie. De sets van Fatima Hajji barsten uit hun voegen van de energie. Haar sets zijn als precisiebombardementen op zowel je voeten als je heupen; stilstaan is er niet bij. Op het Thuishaventerrein krijgt Hajji maar liefst drie uur de tijd, dus maak de borst maar nat.

Ze zeggen wel eens dat je pas na twintig jaar ervaring in het vak volleerd dj bent. Daar is Miss Djax het levende bewijs van. Met haar legendarische label Djax Records en haar onverbiddelijke technosets brengt ze al sinds de vroege jaren negentig dansvloeren aan de kook. Ook Technargy krijgt er ongetwijfeld van langs. Verder neemt Perception nog twee smaakmakers mee uit Berlijn: Esther Duijn, die al enkele jaren de heat brengt als resident van het roemruchte Tresor; en Yeti Mei?ner, huis-jock van het minstens zo roemruchte Sisyphos. Deze lijst van powerwomen wordt voltooid door veelbelovend technotalent Nina de Koning.

Diepere en experimentelere techno zijn het devies in de Loods, waar Panoramabar regular Efdemin zijn hypnotiserende beats aan de man brengt. Rodriguez Jr. laat zijn bombastische synthesizers grommen met een van zijn opzwepende livesets. De Groningse Malbetrieb geeft de Romney-loods van jetje met zijn bezwerende melodieuze techno. Perception godfather Alexander Koning laat zijn decennia dj-ervaring gelden ? evenals Thuishaven-huisvriend en Mokumse technoheld Lars Johansson.

Zelfs in het notoire Thuishaven caf? gaat de intensiteit een tandje omhoog, met acidsets van Monde (Mayhem), Smoover (Cone), Ramos en FRANZ (Tresspassing). De voorverkoop voor deze techno tour de force is al gestart. Er is een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar.

Line-up is nog niet compleet.CircusEsther DuijnFatima Hajji Miss DjaxNina de KoningYetti Mei?ner LoodsAlexander KoningEfdemin Lars JohanssonMalbetriebRodriguez Jr Caf?
acid, technoFRANZMondeSmoover
Share |