Breda Barst zoekt donateurs na financiŽle tegenslagen

Afgelopen september viel er daags voor de start van het jaarlijkse popfestival Breda Barst ontzettend veel regen. Zoveel, dat het Valkenbergpark helemaal blank kwam te staan. Voor de volledig uit vrijwilligers bestaande organisatie was het een enorme uitdaging om al het water weg te krijgen en het festival door te kunnen laten gaan. Mede door de toegeschoten hulp vanuit alle hoeken van Breda werd er een prachtige 22e editie van het gratis toegankelijke festival neergezet, maar door het koude weer en opnieuw voorspelde regen bleven veel bezoekers weg, wat resulteerde in tegenvallende inkomsten. Al deze tegenslagen bij elkaar zorgen er nu voor dat Breda Barst dringend op zoek is naar donateurs.

Breda Barst staat voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg in het derde weekend van september. De toegang is gratis. Daarom is het festival volledig afhankelijk van sponsoren en inkomsten uit de horeca. Dit jaar staat Breda Barst gepland op zaterdag 15 en zondag 16 september, maar het ontbreekt de organisatie momenteel aan voldoende startkapitaal. Daarom roepen zij het publiek op om geld te doneren en bedrijven om zich te melden indien ze ge?nteresseerd zijn in een eenmalige of langdurige samenwerking.

Startkapitaal
Om te kunnen starten met het organiseren van Breda Barst 2018 is in totaal ? 50.000 nodig. Dit bedrag is nodig om bijvoorbeeld bands en leveranciers aan te kunnen betalen. Uiteraard zijn er momenteel al gesprekken gaande met sponsoren en is er een subsidieaanvraag gedaan bij de gemeente Breda. Toch wil Breda Barst ook een beroep doen op haar bezoekers. Zij hebben afgelopen jaar opnieuw laten zien dat zij het festival een enorm warm hart toedragen en veel bezoekers gaven aan een donatie over te hebben, zodat het festival in zijn huidige vorm kan blijven bestaan.

Gratis toegang
Voor de organisatie van Breda Barst is de gratis toegankelijkheid van het festival ??n van de belangrijkste speerpunten. Breda Barst is voor iedereen, ook voor mensen die normaal gesproken dit soort festivals niet kunnen bezoeken. Het festival verwelkomt zo'n 15.000 bezoekers per dag. Onder hen zijn ook gezinnen en kinderen die via Breda Barst kennismaken met festivals en muziek. Deze rol wil Breda Barst graag blijven vervullen, ook de komende jaren.
Share |