KD soundsystem

KD Soundsystem - Kuddedieren vertrekt vandaag, via Parijs, naar Brazili? voor een unieke show tijdens het wereldberoemde carnaval in Rio de Janeiro. Om ook hun Nederlandse fans in de Braziliaanse carnavalssfeer te brengen, dropt KD Soundsystem - Kuddedieren vandaag 'Bumper', een smerige baile-funk track in samenwerking met ZwartWerk en Bouzzy.

De tekst van 'Bumper' is smerig, maar dat is nog niets vergeleken met de smerige taal uit de traditionele baile-funk tracks. Met 'Bumper' brengt KD Soundsystem - Kuddedieren dan ook een eerbetoon aan de Braziliaanse baile-funk, de muziekstijl met bijbehorende feesten die is ontstaan in de favela's van Rio de Janeiro.

Luister Hier

KD Soundsystem - Kuddedieren duikt deze maand in Rio de Janeiro en S?o Paulo de studio in met lokale helden, wat ongetwijfeld enkele nieuwe tropische samenwerkingen zal opleveren.

De komende maanden presenteert KD Soundsystem - Kuddedieren hun nieuwe werk tijdens een uitgebreide serie RIMBOE RIDDIM clubavonden. Vandaag vertrekt KD Soundsystem - Kuddedieren naar Brazili? en Jamaica voor shows en studiosessies met lokale helden. In april keert KD Soundsystem - Kuddedieren terug naar Afrika voor een serie optredens in Gambia.

03/02: L'Alimentation G?n?rale, Parijs
11/02: Arrastao, Rio De Janeiro
30/03: Fox & Firkin, London
05/04: Supreme, Kololi
06/04: 3Chicks, Senegambia
07/07: Waaw Nightclub, Senegambia
21/04: Podium Victorie, Alkmaar
27/04: Patronaat, Haarlem
28/04: Pop Brixton, London

KD Soundsystem - Kuddedieren is een vijfkoppige zang-, dans-, mc- en dj-crew en staat bekend om hun keiharde tropische beats, unieke liveshow en een leger aan diversiteit. Alles wat KD Soundsystem - Kuddedieren doet, komt voort uit een diep respect en interesse naar de roots van de muziek waar we allemaal van houden. KD Soundsystem - Kuddedieren combineert dancehall, soca, reggae en afrobeats moeiteloos met dance, bass en hiphop. Het resultaat? Een unieke genre-overstijgende act, met veelzijdige producties en sexy stage-work. Good vibes only!

ZwartWerk startte in 2013 en bestaat uit 3 MC's en een DJ, allen afkomstig uit Angola/Congo en met Mechelen als huidige thuisbasis. Hun live-shows zijn zeer energiek. Hun stijl slalomt tussen Afrohouse, hiphop, zouk en loyenge en de tracks zijn altijd aanstekelijk en powerful.

Bouzzy laat met zijn soepele flow en unieke latin sound een frisse wind waaien door de Vlaamse hiphopscene. De pas 19 jarige rapper uit Mechelen, ontdekt door de Vlaamse rapformatie ZwartWerk, bracht vorig jaar zijn eerste mixtape 'Joga Bonito' uit en is geselecteerd voor Studio Brussel's 'Nieuwe Lichting'. Onlangs scoorde Bouzzy nog een bloghit met zijn remix van Dopebwoy's track 'Cartier'.
Share |