Elektronisch popduo CUT_ presenteert nieuwe EP op 15 maart

CUT_ is terug voor een ferme elektronische klap in het gezicht. Na de afgelopen EP 'Unplugged', met daarop gestripte versies van de laatste drie singles 'Tune In Tune Out', 'Electrify' en 'Undertow', staan Belle Doron en Sebastiaan Dutilh in de startblokken hun nieuwe EP 'BLIND = BLISS' in een exclusieve en intieme setting wereldkundig te maken. CUT_ bracht sinds 2013 drie EP's uit, tourde door Europa en speelde onder andere op Lowlands, PITCH en trad op als support van Air, Lamb en Years & Years.

'BLIND = BLISS' wordt in samenwerking met de Melkweg en Stichting Kinetisch Noord gepresenteerd op een eigenwijze locatie, namelijk in de Scheepsbouwloods temidden van het NDSM terrein. Door middel van een onconventionele opstelling van het podium en creatief gebruik van licht en visuals zet het Amsterdamse duo de gehele ruimte volledig naar hun eigen hand.

Het duo neemt je mee in een wereld waarin het thema BLIND = BLISS centraal staat. BLIND = BLISS = het moedwillig sluiten van je ogen. Ook jij maakt je er waarschijnlijk schuldig aan. Het moment dat je je hoofd wegdraait van die documentaire over de bio-industrie, die ene keer dat je er wat van had moeten zeggen toen een opdringerige jongen in de billen van een nietsvermoedend meisje kneep of de rotstreek die je geliefde je heeft geflikt blijft goedpraten. Dit zijn immers toch slechts incidenten? Volgende keer zal het toch zeker wel anders lopen? Maar een stemmetje achterin je hoofd zegt dat je zelf ook wel weet dat het niet zo is.

Tijdens deze exclusieve EP release wordt een intieme wereld geschetst waarin de grenzen worden verkend en het experiment zeker niet wordt geschuwd. Een unieke avond op een unieke locatie waar grootste thema's worden aangestipt, zonder dat hedendaagse electronische popsound uit het oog verloren wordt.
Share |