Detroit Swindle voor het eerst all night long in thuisstad Amsterdam

Detroit Swindle staan op vrijdagavond 8 december voor het eerst de hele nacht te draaien in hun stad Amsterdam. Het belooft een zeven (of acht?!) uur durende dj-set te worden waarin de mannen je een masterclass geven over wat hen zo groot heeft gemaakt de afgelopen vijf jaar: hun gezamenlijke liefde voor house music, maar ook allerlei andere genres in de breedte zoals disco, afro, soul en funk. Als er maar op te dansen valt, en dat gaat zeker gebeuren die bewuste vrijdagnacht in de Claire.

All night long
Maarten en Lars van Detroit Swindle maak je blij in de dj booth als ze lekker lang de tijd krijgen. Over de jaren hebben ze al veel all nighters gedaan in Nederland (oa Rotterdam en Utrecht) en natuurlijk ook in het buitenland, maar de heren stonden nog nooit een hele nacht achter de decks in hun thuisstad Amsterdam. Des te leuker dat zij dit voor het eerst mogen doen in de club waar zij hun Heist Recordings residency hebben: Claire. Ze graven in de voorbereidingen extra diep in hun platencollectie en hebben de kans de avond op te bouwen, van beginnend met 90 BPM tot 135 MPB in de nacht of vroege ochtend. Op vrijdag 8 december draaien ze van begin tot (open) eind, support in de tweede zaal komt van Venz & Dia.

Detroit Swindle
2017 is wederom een buitengewoon goed jaar voor de heren, waarin ze veel tijd in de studio hebben doorgebracht, maar ook veel getourd hebben wereldwijd. Muzikaal gezien waren de hoogtepunten de release van hun EP 'Can't hold it' op Heist Recordings in de zomer (met Mark de Clive-Lowe als featuring artiest en een remix van Willie Burns) en de remix voor Tom Misch 'South of the River. Bijzondere momenten on tour waren onder andere de live shows op Mutek Festival in Montreal, de live show met het philharmonisch orkest uit Zurich, maar ook de warehouse party in LA voor Dig Deeper en de all nighters in Phonox Londen en in Bar, Rotterdam.

Venz & Dia in Claire 2
Venz kent iedereen natuurlijk van zijn platform 22tracks (?), en dan weet men ook meteen dat deze man een enorm grote kennis heeft van muziek, net als een onberispelijke smaak. Afgelopen Lowlands heeft hij met Lars van Detroit Swindle nog een surprise set samengedaan. Dit keer neemt hij neemt zijn goede vriend Dia mee uit Belgi? (uit de Lefto hoek) en zij zullen in de tweede zaal viben met old (& new!) school hip-hop, funk & soul.

Heist Recordings
Wat in 2013 begonnen is door Detroit Swindle als platform om eigen muziek uit te brengen maar ook zeker om beginnende producers een kans te geven door te breken, is bijna 30 releases later zeker een volwassen platenlabel te noemen. Enkele hoogtepunten zijn de jaarlijkse remix releases genaamd de "Round up" en de ontdekkingen van o.a Brame & Hamo, Fouk en Nachtbraker. Bijzondere remixen zijn gemaakt door Ge-Ology, Matthew Herbert, Tom Noble,Session Victim en vele anderen. Naast de showcases in Amsterdam, doet het label dit ook in New York, Berlijn, Parijs, en in London op Farr Festival:
Heist Recordings is niet meer weg te denken uit de internationale housecultuur.
Share |