Blijdorp Winterfestival 2017 presenteert volledig muziekprogramma

Vorig jaar besloot Blijdorp Festival om naast de jaarlijkse zomereditie ook een wintervariant aan de Rotterdamse festival scene toe te voegen. Op 2 december is De Van Nellefabriek, die sinds 2014 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, voor de tweede keer de locatie van het festival dat kunst en cultuur samenbrengt met verschillende soorten muziek. Dit jaar staan de artiesten verspreid over 3 podia: Tabacco Factory (Mainstage), Yardbird en Live.

Tabacco Factory
Het programma voor de Mainstage van Blijdorp Winterfestival is een unieke mix tussen lokale helden en internationale headliners. Waar Nino&Frankie, Y?r Kultura en ROD Malmok (Benny Rodrigues) de Rotterdamse eer hooghouden, komen Agoria (Parijs), Tim Sweeney (New York) en Dauwd (Londen) vanuit verschillende metropolen naar De Van Nellefabriek om het festival nog meer kleur te geven.

Yardbird
Vorig jaar stonden er op het buitenterrein van de oude tabaksfabriek twee iglo's waarin intiem gefeest werd. De iglo van hip-hop organisatie Yardbird werd zo druk bezocht dat ze dit jaar naar binnen verhuizen om een groot podium te verzorgen. Met Jarreau Vandal, Murlo, FS Green en Snelle Jelle zijn er aantal absolute smaakmakers uit de scene aanwezig. HEAZ, Evelyn Rae en Odin B2B Paquito Moniz maken het programma compleet.

Live
De eerste naam die Blijdorp Winterfestival dit jaar bekend maakte was Bad Gyal. Waarschijnlijk is deze naam bij veel Nederlanders nog onbekend, maar dat is in Spanje wel anders. De 20-jarige blondine timmert hard aan de weg met haar Rihanna-achtige muziek. Op 2 december treedt ze voor het eerst op in Nederland, daarmee heeft Blijdorp Winterfestival dus een primeur te pakken. Ook de rest van het programma op de Live stage belooft veel spektakel met DOOXS, Fata Boom, Dazion en David Vunk.

Operator
Helemaal bovenin de Van Nellefabriek zal Operator Radio live gaan uitzenden vanuit de "Tearoom". Net als tijdens de zomereditie zullen er verschillende artiesten achter de draaitafels van het Rotterdamse radiostation komen te staan. Binnenkort maken zij bekend of er ook wat artiesten van de grote podia langskomen.

Tickets zijn te koop via: blijdorpfestival.?nl
Share |