Winnaar Vinylized 2017 bekend

Met de track Constellations heeft Nicky Elisabeth de dertiende editie van producerscontest Vinylized gewonnen. Migisi, Quibus, Don Tabon, Daniel Terrell en Nicky Elisabeth waren de vijf finalisten van Vinylized 2017. Dankzij de ''experimentele gedurfde sound'' van de track won Nicky Elisabeth de jury en de publieksstem voor zich. De track heeft een ''prettige sound en goede productie'' met "fijne beats'' en klinkt ''aangenaam voor de dansvloer maar ook voor thuis in een playlist'', aldus de jury. De prijsuitreiking van Vinylized 2017 vond afgelopen zaterdag 21 oktober plaats tijdens ADE Sound Lab.

Vinylized werd dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd door stichting GRAP, de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. De competitie kent kent oud-deelnemers en -winnaars als S.K.Y., Arjuna Schiks, David Granaada, Ghetto Chords, Nymfo, Bakermat, Tim Wolff, Olaf Stuut en Daniel Zuur. Vinylized wordt georganiseerd om danceproducers een kans te geven zich te presenteren aan industrie, pers en publiek.

Jury
De jury bestond dit jaar uit verschillende kopstukken uit de dance, Michel de Hey, Falco Benz, Edwin Mulder (Topbillin'), Tom van Wijk (ID&T), Estroe (Estroe Advice/Rosedale Records), Sasja Kooistra (Parool), Chris Walraven (3voor12), Jonathan Teclemariam (AIR Amsterdam), Luuk van Dijk, Niels Docter (Sizzer Amsterdam), Ruud Lekx (Rude66, Interface), Camiel le Rutte (Melkweg), Iason Chronis (Mason), Coen Tegelberg (Cloud 9 Music) en Rogier van Twuijver (Modern Day Composers).

Prijzenpakket voor de winnaar
Nicky Elisabeth krijgt een vinylrelease met remixes + release via Beatport en iTunes op een zelf uit te zoeken en nog nader te bepalen label;

Presentatie tijdens Amsterdam Dance Event; Studio-uren m?t engineer bij SAE Institute; Amptec stelt voor de winnaar een RME Babyface Pro USB audio ter beschikking;Amptec stelt aan de overige finalisten een Native Instruments Maschine Jam controller ter beschikking;Revolve Music stelt aan de winnaar een Pro Design Package websiteontwerp en hosting ter beschikking;
Revolve Music stelt aan de overige finalisten een Plus Desigh Package websiteontwerp en hosting ter beschikking;Aandacht voor de competitie in Interface magazine;Interview in DJ Mag; Promotiefoto's door Richard Tas Photography; Op maat gemaakte gehoorbeschermers van ACS Custom; Set op dutchbeatsradio.nl; Managementadvies en coaching door GRAP.
Voor alle finalisten zijn er ook prijzen waaronder een workshop door SAE Institute over het produceren van dance + mastering van de ingezonden track, een jaarabonnement op DJ Mag, weekendtickets voor Dancefair, diverse workshops en een tegoed van Songflow voor de distributie van nieuwe releases op portals als Spotify en iTunes. De details van het prijzenpakket zijn te vinden op vinylized.?net.
Share |