48ste Mega Platen & CD Beurs

Op 11 en 12 november 2017 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de 48ste Mega Platen en CD beurs plaats. De internationaal hoog aangeschreven en drukbezochte platenbeurs trekt muziekfans en verzamelaars uit de hele wereld die op zoek zijn naar een aanvulling op de collectie. Tijdens de voorjaarseditie van dit evenement werden er bezoekers geteld uit maar liefst 65 verschillende landen komende vanuit bijna alle 6 continenten. De vintage vinyl- en cd liefhebbers komen bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken. Daarnaast is er een geweldig aanbod posters, foto's en t-shirts, vinyl, boeken, films, cd's, tijdschriften en gesigneerde platen. Dit najaar is er een Elvis expositie aangevuld met zijn heldinnen uit de popgeschiedenis en een veiling van zeldzaam vinyl. Ook dit jaar valt de beurs samen met het inmiddels wereldwijd bekend staande Le Guess Who? Festival. Van ruim 100 bands en muzikanten zijn de namen reeds bekend.

Elvis en zijn heldinnen
Vraag een twaalfjarige naar de beroemdste Rock 'n' Roll ster en zij of hij zal roepen Elvis! Expert Johan van Wezel uit Utrecht is zijn leven lang al een groot verzamelaar van alles wat met deze legendarische hipshaker te maken heeft en zal de meest zeldzame stukken uit zijn collectie exposeren. Denk hierbij aan persoonlijke eigendommen, handtekeningen, originele teksten en de mooiste vinyl platen. Ook is er een vinyl expositie bestaande uit jaren 50 en 60 sterren getiteld 'De Vrouwelijke Helden van Elvis', gecureerd door DJ Miss Twist. Zij toont originele vinyl platen van veelal zwarte vrouwelijke muziekhelden waar niet alleen Elvis zelf graag naar luisterde maar ook hedendaagse artiesten als Adele, Madonna en Beyonc? inspireerden.

Le Guess Who? Festival
In hetzelfde weekend als de Mega Platen & CD Beurs vindt Le Guess Who? Festival plaats, van 9 t/m 12 november in de binnenstad van Utrecht. Curators zijn onder andere Thurston Moore en James Holden. "Festivals met zo'n brede en open programmering betreffende nieuwe, oude en vanuit de hele wereld komende muzikanten komen zeldzaam voor, en nog zeldzamer in zo'n pittoreske stad als Utrecht" ? The Line of Best Fit

Optredens, Popquiz, boek lanceringen, presentaties en live optredens
Centertainment presenteert de nieuwe 11cd box van Normaal 'Oerend Hard ? De Bokse Vol 74-84' met speciale gasten. Optredens van singer/songwriter Dusty Stray , DJ LouiseLouise, Great Profile (Lisa van Kampen), The Stiff and Use of Ashes. Meet and Greet pop-cultuur schrijver en kenner Johan Kugelberg uit de Verenigde Staten, auteur van een groot aantal muziek boeken. De popquiz van de Three Imaginary Boys is een begrip. De quiz is bedoeld voor iedereen, van leek tot fervente muziekkenner. De hele popgeschiedenis passeert de revue en de quiz wordt op humoristische wijze gebracht. Het publiek wordt druk aan het werk gezet om muziekfragmenten te raden, verbanden te leggen of clips te herkennen en winnen daarmee mooie prijzen zoals concertkaartjes. Dit alles op zondag. The Fallouts lanceren na 50 jaar een nieuwe EP uitgebracht door Platenclub Utrecht Op 13 november is het exact 50 jaar geleden dat Pink Floyd zijn eerste optreden had in Nederland, het enige optreden met Syd Barrett. Het boek 'Pink Floyd in Nederland', geschreven door Charles Beterams, zal worden gelanceerd met een live optreden door Use of Ashes. 40 jaar na het uitkomen van 'Never Mind the Bollocks' door de Sex Pistols zal dit worden gevierd op de beurs met een akoestisch optreden van de Haagse formatie The Stiff. Boekpresentatie 'Poppioniers' door Tom Steenbergen. Nederlandse podia- en festival baanbrekers, Oscar Smit signeert zijn boek de 'Paradiso Punkjaren' en Floris Kolvenbach zijn boek 'Tijdreizigers'. Op zaterdag zal Omega Auctions een honderdtal bijzondere muziek items veilen op de beurs.

Mega Platen & CD Beurs najaar 2017
Share |