Dj Jean brengt biografie 'GEKKENHUIS' uit rond vijftigste verjaardag

Dj Jean gaat op 11 mei 2018 zijn biografie 'GEKKENHUIS' uitbrengen. Het boek verschijnt rond de vijftigste verjaardag van Jean en is geschreven in samenwerking met Victor Mastboom. 'GEKKENHUIS' zal online en via boekhandels verkrijgbaar zijn. Naast de aankondiging van het boek is morgen de release van de single 'Every Single Day (Crazibiza Remix)' van DJ Jean.

'GEKKENHUIS'
Dj Jean groeide in de jaren negentig uit tot h?t icoon van de Nederlandse house met een eigen geluid, een eigen look, een eigen mening en een arsenaal aan waanzinnige anekdotes: van nachtelijke autoraces in een van de gevaarlijkste tunnels in Parijs tot bizarre feesten van drugsbazen in Medell?n: je leest het in zijn biografie. Opgetekend uit de mond van Jean zelf en interviews met vrienden, familie en collega-dj's. Natuurlijk komt ook Jeans liefde voor vrouwen aan bod, zijn dj-skills en de ware ontstaansgeschiedenis van de monsterhit 'The Launch'. Het is Jean in optima forma: rauw, eerlijk en recht voor zijn raap.

Dj Jean
Dj Jean is de eerste club-dj die een bekende Nederlander werd en daarna furore maakte in het buitenland. Hij vestigde zijn naam als resident-dj van de iT, de legendarische discotheek waar sterren als Prince, Boy George en Grace Jones zich graag lieten zien. De roem van Jean verspreidde zich verder dankzij de internationale verkoop van zijn compilatie cd's vol upliftende house, maar de echt grote doorbraak kwam in 1999 met het nummer 'The Launch'. Van deze nummer 1 hit werden alleen al in Groot-Brittanni? maar liefst een kwart miljoen exemplaren verkocht. Jean draaide overal: van Hawaii tot Bulgarije, van Rusland tot Colombia. En met 250 optredens per jaar is hij ook nu nog een van de meest geboekte dj's van Nederland.

Over de auteur
Victor Mastboom is journalist en programmamaker. Hij werkte onder andere voor MTV en DWDD en hij is medeauteur van 'Start From Scratch', een handboek voor beginnende dj's en producers.
Share |