RADIIION

Gelegen in broedplaats ACTA, Amsterdam Nieuw-West, is RADION een zinnenprikkelende plek met veel muziek, kunst en cultuur. In de collegezalen waar vroeger tandartsen werden opgeleid, staan nu wekelijks -in vijf verschillende ruimtes- dag- en nachtvlinders te excelleren. Daarnaast wordt er steevast elke dag geluncht, gedineerd en geborreld in het RADION caf?.

Van hoogstaande exposities, naar Laurent Garnier, naar een gamehub, naar een bomvol zonnig terras, naar glooiende ochtenden na een lange nacht. De veelzijdigheid van RADION is gebleken en is nu een vaste waarde in het steeds veranderlijke Amsterdam Nieuw-West.

Op 6, 7 en 8 oktober wordt hun driejarig bestaan uitbundig gevierd. Tijdens het verjaardagsweekend komen alle disciplines die de revue gepasseerd hebben aan bod. Het doolhof RADION met drie compleet verschillende dansvloeren zal schitteren met als hoogtepunt zaterdag 00.00 uur.

Een belangrijk onderdeel van deze cultuurplek is de organisatie Vierentwintiguurcultuur. Naast dat zij een totaalbeleving over het hele weekend neerzetten, pakken ze zelf de zondag om -met grondig geselecteerde underground artiesten- muzikaal en theatraal de diepte in te gaan.

Maar ook alle andere partijen die over de jaren hebben wat voor RADION hebben betekend zullen dat weekend onder een dak verzamelen. Denk aan organisaties zoals het queer-minded Spielraum, platenzaak Zwart Goud en festival Nomads.

Naast internationale headliners zoals Delta Funktionen en house legende Jamie 3:26 zijn er over het hele pand projecties, een heuse graaimachine, absurditeit en onvergetelijk momentum op zaterdagavond.

Gaat dat zien!

Deelnemende partijen:
Spielraum, Mood, Zwart Goud, Silent, Second Wave, Paradijs, Junction, HIGGS, Our Society, Cirkel, Nomads, Slowmotion Club] en Vierentwintiguurcultuur.
Share |