Finalisten Vinylized 2017 bekend

Vijftien kopstukken uit de dance bogen zich afgelopen weken over de inzendingen van Vinylized. Aan hen de taak om de vijf finalisten van Vinylized 2017 te selecteren. De jury was zeer tevreden over het niveau van de inzendingen, maar dat maakte de selectie er niet makkelijker op. Vijf inzendingen staken echter met kop en schouders boven de rest uit. Migisi, Nicky Elisabeth, Quibus, Don Tabon en Daniel Terrell zijn de vijf finalisten van de dertiende editie van Vinylized. Zij maken kans op een prijzenpakket met daarin onder meer een presentatie tijdens ADE, studio-uren bij SAE Institute en een interview in DJ Mag. Hoofdprijs is de release op 12 inch vinyl van de winnende track. De komende maand kan het publiek ook meestemmen via www.vinylized.net. De stem van de jury en die van het publiek bepalen wie winnaar wordt van Vinylized 2017.

De jury bestaat dit jaar uit onder andere Michel de Hey, Falco Benz, Edwin Mulder (Topbillin'), Tom van Wijk (ID&T), Estroe (Estroe Advice/Rosedale Records), Sasja Kooistra (Parool), Chris Walraven (3voor12), Jonathan Teclemariam (AIR Amsterdam), Luuk van Dijk, Niels Docter (Sizzer Amsterdam), Ruud Lekx (Rude66, Interface), Camiel le Rutte (Melkweg), Iason Chronis (Mason), Coen Tegelberg (Cloud 9 Music) en Rogier van Twuijver (Modern Day Composers). Vinylized wordt dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd door GRAP. De contest kent oud-deelnemers en -winnaars als S.K.Y., Arjuna Schiks, David Granaada, Ghetto Chords, Nymfo, Bakermat, Tim Wolff, Olaf Stuut en Daniel Zuur.

Hoe verloopt de contest?
Na de inschrijving selecteerde de jury vijf finalisten. Zij volgden een workshop over het produceren van dance bij SAE Institute. Hun tracks zijn gemasterd door Frank de Jong. Het resultaat staat online op www.vinylized.net zodat het publiek tot en met zondag 1 oktober zijn stem kan uitbrengen. De stem van de jury en het publiek bepalen uiteindelijk wie deze editie wint. De winnaar wordt gepresenteerd tijdens het Amsterdam Dance Event 2017.

Prijzenpakket
De winnaar krijgt een vinylrelease met remixes + release via Beatport en iTunes op een zelf uit te zoeken en nog nader te bepalen label;

Presentatie tijdens Amsterdam Dance Event; Studio-uren m?t engineer bij SAE Institute; Amptec stelt voor de winnaar een RME Babyface Pro USB audio ter beschikking;Amptec stelt aan de overige finalisten een Native Instruments Maschine Jam controller ter beschikking;Revolve Music stelt aan de winnaar een Pro Design Package websiteontwerp en hosting ter beschikking;Revolve Music stelt aan de overige finalisten een Plus Desigh Package websiteontwerp en hosting ter beschikking;Aandacht voor de competitie in Interface magazine;Interview in DJ Mag; Promotiefoto's door Richard Tas Photography; Op maat gemaakte gehoorbeschermers van ACS Custom; Set op dutchbeatsradio.nl; Managementadvies en coaching door GRAP.
Voor alle finalisten zijn er ook prijzen waaronder een workshop door SAE Institute over het produceren van dance + mastering van de ingezonden track, een jaarabonnement op DJ Mag, weekendtickets voor Dancefair, diverse workshops en een tegoed van Songflow voor de distributie van nieuwe releases op portals als Spotify en iTunes. De details van het prijzenpakket zijn te vinden op vinylized.?net.

Over Vinylized
De competitie wordt dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd door GRAP om veelbelovende Nederlandse dance producers de kans te geven hun muziek onder de aandacht te brengen van publiek, media en muziekindustrie.

Over GRAP
GRAP is de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. Doelstelling van de GRAP is het stimuleren van de Amsterdamse popmuziek en popcultuur en een bijdrage te leveren in de ontwikkeling van Amsterdams popmuziektalent. Jaarlijks organiseert GRAP events als competities, showcases en festivals. Zo krijgen Amsterdamse bands en acts de gelegenheid zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie.
Share |