Showtek weer even in Nederland voor Mysteryland

Als optredende artiest is het van belang het publiek goed aan te voelen. Showtek arriveerde daarom op tijd om een rondje over het Mysterylandterrein te maken. Na dat korte rondje sfeer proeven, troffen wij hen backstage en kletsten even bij....

Begonnen in de hardstyle, daarna de house opgezocht en jullie nieuwe EP brengt nog meer nieuws: een beetje dubstep en zelfs een beetje reggae!
Dat klopt inderdaad! We proberen altijd wel nieuwe dingen te zoeken. Soms duurt dit wat langer. We willen vernieuwend zijn, verkennen wat we leuk en mooi vinden en steeds wat anders. Qua mixen en technisch hebben we natuurlijk wel echt onze handtekening. We willen echt muziek brengen met eigen gemaakt werk. Zonder producties kunnen we ook niet draaien, want het heeft zeker niet onze voorkeur om alleen maar werk van anderen op te zetten. We zijn trots op onze eigen tracks waarmee we zoals we al zeiden steeds vernieuwend willen zijn wat betreft stijl.

Over stijl en vooral hardere stijl gesproken: zijn jullie al bij de Q-dance stage geweest?
(lachend) Nee, maar het is wel altijd supertof om weer bekenden tegen te komen en te zien. Op Defqon waren we natuurlijk de surprise act en daar was echt iedereen. We draaien natuurlijk nog wel eigen tracks en dat is ook af en toe wel het hardere werk nog steeds. Dat doen we overigens echt op gevoel. Op het einde van een set beslissen we of het kan of niet en als het goed voelt, gooien we nog wel een lekkere harde klapper erin hoor!

Doen jullie veel op gevoel? Jullie hebben de set voor vandaag hier op Mysteryland wel voorbereid neem ik aan?
Nee, hoor! Nou ja, niet voorbereiden is misschien wat overdreven. Je moet wel weten waar je speelt en je bereid wel het een en ander voor. We hebben een stuk of vijftien platen waarvan we denken 'die willen we wel draaien' en verder kijken we echt hoe de sfeer is en voelen we aan hoe de muziek valt. Er zijn natuurlijk wel veel platen van onszelf die we vaak of zelfs altijd draaien, maar in welke volgorde en hoe precies laten we vaak wel afhangen van het publiek en het evenement.

Jullie gaan binnenkort touren door de USA?
Ja, volgende week gaan we starten. Het is niet helemaal onze eigen show. Het een mix. We doen een aantal venues met eigen productie en we doen een aantal venues waarbij onze show onderdeel van de avond is. We hebben een crew van acht man mee met Sonny, een zanger, een prouctiemanager en een eigen VJ. We gaan dus wel echt met een team om on stage iets speciaals te gaan brengen. We brengen normaal gesproken samen veel tijd door in de studio en als we optreden maken we er wel echt wat tofs van.

Maar hoe zeer we ook uitkijken naar de komende tour, we zijn ook wel echt oprecht blij dat we hier op mainstage Mysteryland staan. Het voelt wel echt als thuiskomen. Iedereen spreekt Nederlands en we komen ook weer even bekenden tegen en (lachend) spreken weer eens met het oude, vertrouwde Partyflock.


Draaien op de mainstage van Mysteryland betekent ook veel persaandacht dus helaas was onze tijd op. Check Showtek en andere livesets van de Mysterylandzaterdag:

Share |