Feesten in tunnels of kraakpanden

Vijftig euro voor een kaartje, bijna drie euro voor een biertje. Dat is het festivalleven, en niet iedereen heeft dat ervoor over. Bovendien vinden sommige mensen het allemaal 'te commercieel' of 'oncreatief'.

Zij stappen liever op de fiets naar een loods, bos of tunnel en organiseren hun eigen (illegale) feestje. In de media worden de feesten, wanneer de feestgangers ergens betrapt zijn, vaak aangehaald als illegale houseparty's. Zelf noemen ze het liever een free party, of simpelweg een rave.

De raves doen weinig onder voor 'echte' festivals: er is een line-up, meerdere (zelfgebouwde) podia, een bar, een EHBO-post en er komen geregeld honderden, soms zelfs duizenden bezoekers.

Luca is pas achttien en organiseert al twee jaar raves in de omgeving van Amsterdam. Het begon voor hem met een huisfeest, dat hij voor de verandering eens naar buiten verplaatste. De opkomst: zeker 300 man, die hem bovendien ook nog eens vroegen wanneer de volgende editie was. "Ik dacht: 'hoezo editie?!' Dit is gewoon een buitenfeestje."Lees het hele artikel: Feesten in tunnels of kraakpanden: welkom in de wereld van illegale ravesBron: NOS
Share |