ADE Green kondigt eerste programmadetails aan

De organisatie van de eendaagse conferentie ADE Green heeft het eerste deel van het programma aangekondigd. Naast duurzaamheid en innovatie vormt ook maatschappelijke verandering dit jaar een belangrijk thema. In dat kader bevestigt ADE Green de komst van headliner Nadya Tolokonnikova. Zij is conceptueel kunstenaar, politiek activist ?n lid van de beruchte Russische punkrockformatie Pussy Riot.

Verder bevestigd is het panel "Unlocking Engagement: How Experience Fuels Responsibility", waarin Teresa Moore - directeur van A Greener Festival en onderzoeker op het gebied van publieksattitudes en ?gedrag ? twee betekenisvolle cases bespreekt: 10,000 HOURS, de vrijwilligersorganisatie met een missie, en de Eco Coin, een alternatieve munteenheid voor ecologische waarde.

In het panel "Designing Out Waste: How To Become a Circular Festival" wordt heroverwogen hoe we producten ontwerpen en gebruiken, om afval te minimaliseren en de impact op het milieu te drukken. Aan het woord zijn sustainabilityspecialisten van Metabolic, DGTL, Lab Vlieland en Roskilde, ingeleid door Sophie Thomas (The Great Recovery).

Paul Schurink (Green Events Nederland), ook wel 'Mister Green Energy' genoemd, host een workshop over het ontwikkelen van een slim energieplan, gevolgd door expert klimaatcommunicatie George Marshall die in zijn lezing scherpstelt hoe we een breed publiek in beweging kunnen krijgen over klimaatverandering, om de door hem geconstateerde 'collectieve stilte' rondom dit acute probleem te doorbreken.

Maar ook plastic is een hot topic. Tijdens "The Plastic Panel" bespreken Teddy Vrijmoet (Vierdaagsefeesten), Chris Johnson (Shambala), Tijl Couzij (ITGWO) en Melinda Watson (RAW Foundation) de wereldwijde reikwijdte van dit probleem, met als resultaat hands-on oplossingen voor het terugdringen van plasticgebruik.

Tijdens het PechaKucha-stijl panel "Festivals Leading The Way To A Sustainable Future" biedt ADE Green een podium aan de meest interessante, opmerkelijke en veelbelovende nieuwe iniatieven op dit gebied. Er is nog een wildcard beschikbaar; idee?n, ingezonden via adegreen@amsterdam-dance-event.nl maken kans op een pitchplek op het podium. Gamechangers die eerder de revue passeerden en na ADE Green succes boekten zijn KarTent (duurzame festivaltenten van karton), Gerrard Street (circulaire koptelefoons) en ICEK (extreem zuinige koelsystemen). Verdere programmaonderdelen worden nog aangekondigd.

"Tijdens ADE is Amsterdam het middelpunt van de internationale elektronische muziekscene, waar ruim 9.000 invloedrijke spelers en 375.000 festivalbezoekers bijeenkomen. De industrie heeft wereldwijd bereik en impact als geen ander. Die kracht wil ADE Green aangrijpen om de sociale- en duurzaamheidstransitie aan te jagen op grote schaal. Bovendien lenen festivals en evenementen zich uitstekend als testing ground voor innovatie op het gebied van logistiek, afval, energie, mobiliteit en watermanagement", aldus Richard Zijlma, directeur ADE.

ADE Green vindt op woensdag 18 oktober 2017, van 10:00 tot 17:30 plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Toegangskaarten kosten ? 35 en zijn verkrijgbaar via amsterdam-dance.event.nl.

ADE Green is tevens toegankelijk voor 1- en 5-daagse ADE conferentietickethouders.Bron: Entertainment Business
Share |