Nieuw Amsterdams platenlabel 'FRNT' is de touchbase voor upcoming urban artiesten en sound pioniers

In een wereld waarin muziek te veel in hokjes wordt geplaatst ?n vanuit een passie voor eclectische urban tracks die nergens een podium kregen, is Amsterdams platenlabel FRNT ontstaan. FRNT onderscheidt zichzelf van andere labels door het cre?ren van een community waar talentvolle artiesten een kans krijgen en nieuwe muzikale hypes ontstaan. Maar er is meer. Naast het uitbrengen van muziek laat FRNT vanuit andere concepten ook haar curating skills zien. Zo heeft het label naast de nodige playlists de FRNT City Guide gelanceerd, staan er meerdere events op de agenda (te beginnen met de launchparty en een follow up tijdens ADE) en worden er samenwerkingen aangegaan met de beste designers en kunstenaars. Met al deze buzz moet FRNT vanaf nu op je radar staan!

Off centre
Als label is FRNT constant op zoek naar getalenteerde artiesten die hun eigen sound en look hebben. Ze houdt van edgy en anders. Waarom altijd op zoek naar dat randje? Omdat het hedendaagse leven al te veel in hokjes is ingericht en de mooiste dingen juist daarbuiten liggen. Off centre, daar vind je ook andere FRNTiers.

Met artiesten als Joshua J, On The Fence, Lucien Parker maar ook W?d? en Roy Dest is FRNT een muzikaal broeinest waar genres als future R&B, future bass, hiphop blenden tot nieuwe cross over stijlen. Dit is dan ook waar FRNT zich hard voor maakt in de keuze van haar artiesten en releases, het moet authentiek zijn.

FRNT City Guide
Naast muziek is er meer. FRNT's curating skills zie je terugkomen in een net gelanceerd concept, de FRNT City Guide. Dit is een audio tour door Amsterdam langs 17 hotspots persoonlijk uitgezocht door influencer Ron Simpson. Loop van spot naar spot terwijl je naar chille tracks luistert en verdwalen zul je niet - de instagram map laat je zien waar je naartoe moet.

What's in a name?
FRNT is afgeleid van de Engelse woorden 'forefront' en 'frontier', welke FRNT perfect typeren. FRNT scout en support de hidden gems vanuit verschillende creatieve werelden en brengt daarmee op constante basis goede, vernieuwende muziek voor mensen met een cosmopolitan lifestyle. FRNT's director Georges Kool licht toe: 'De behoefte om FRNT te lanceren begon in eerste instantie vanuit onszelf, omdat wij ook die guys en girls zijn op zoek naar vette muziek, art, fashion en city hotspots. Gaandeweg merkten we dat er veel meer mensen op zoek zijn naar die niche. We willen met FRNT dus de juiste vibe naar de juiste mensen brengen, en ook onderling connecten. Naast muziek kun je van ons aankomend jaar steeds meer events, concepten en toffe samenwerkingen verwachten.'

Donderdag 31 augustus is de offici?le lancering van FRNT bij urban hotspot Zoku hotel Amsterdam. Dit is een invite only event. Daarnaast is er tijdens ADE op zondag 22 oktober in Bitterzoet Amsterdam een open event. Early FRNTier tickets zijn nu verkrijgbaar via
frntmusic.?com.
Share |