Amazon wil concurrentie aangaan met Ticketmaster

Online platform Amazon wil zijn diensten in Amerika uitbreiden met de verkoop van tickets. Het zou hiervoor al in gesprek zijn met verschillende evenementenlocaties.

Amazon zou gesprekken hebben gevoerd met de Amerikaanse marktleider Ticketmaster, maar volgens persbureau Reuters zijn deze onderhandelingen op niets uitgelopen. Beide partijen kwamen er niet uit wie de vrijgekomen klantendata zou moeten beheren.

Amazon wil in de toekomst kaartjes voor verschillende evenementen, van concerten tot sportevents, verkopen via zijn webshop. Hoe de exacte invulling eruit gaat zien, is niet bekend. Wel wordt er gespeculeerd over lagere servicekosten en exclusieve voorverkoop of extra voordeel voor leden van de betaaldienst Amazon Prime. Een ander idee is dat de inkomsten voor merchandise groeien als consumenten die tegelijkertijd met hun tickets kunnen kopen.

Sinds 2015 verkoopt het Britse portal van Amazon al tickets voor theatervoorstelling in de West End en verschillende concerten. Volgens Reuters zou deze een aantal gevallen betere resultaten behalen dan Ticketmaster.Bron: Entertainment Business
Share |