Rotterdam Rave Festival

Al is Rotterdam een stad van de toekomst, het is een stad met een rijk verleden. Zo is Rotterdam in de jaren 90, tijdens de opkomst van house muziek, de geboorteplaats van de hardste variant van het genre. Het lijkt erop dat Rotterdam altijd al anders was dan andere steden: altijd al harder, altijd al rauwer. Niet lullen maar poetsen. Daar zijn die duizenden mensen die destijds in grote hallen losgingen op Gabberhouse bewijs voor, en de erfenis die deze tijd aan techno heeft overgelaten: een sterke techno scene met namen als Speedy J en Secret Cinema.

Met de blik op de toekomst, maar zonder deze achtergrond van de thuisstad uit het oog te verliezen, zet Rotterdam Rave deze zomer op zaterdag 19 augustus haar tweede outdoor festival neer. Denkend vanuit de Rotterdamse mindset is het niet meer dan logisch dat een dergelijk concept aanslaat: industri?le locaties, compromisloze programmering en een krachtige Rotterdamse identiteit. En het werkt: indoor edities van de Rotterdam Rave verkopen steevast uit ? iets waar de organisatie de laatste jaren in Rotterdam uniek in is.

Voor de festivaleditie besluit Rotterdam Rave niet aan het concept te morrelen. Het Lloyd Multiplein vormt de locatie, centraal gelegen aan de Maas. Aan de programmering is af te zien dat de organisatie zichzelf blijft voortduwen, op drie stages zullen onder andere Paula Temple, Luigi Madonna en Perc & Ansome aan het roer staan. Kers op de taart zijn legendes Speedy J, Jeff Mills, Len Faki en Nicole Moudaber. Programmeringen als deze in combinatie met samenwerkingen met begrippen in de scene (zoals Electric Deluxe en CLR) maken Rotterdam Rave een evenement met internationaal aanzien, iets dat ook terug te zien is in de internationale bezoekers.

Naast de muzikale focus wordt er ook op de beleving gericht. Zo nemen zij de sfeer van hun evenementen in de Maassilo mee naar het festival. Een uitgebreide lichtshow en vuurwerk zijn een belangrijk onderdeel in de tent waar vijfduizend bezoekers inpassen, welke dezelfde capaciteit heeft als de grote indoorevents. Bij de twee outdoor stages ligt de focus op de haven, om deze reden zullen containers een belangrijk plaats innemen in het decor.
Share |