Doe mee met onderzoek en maak kans op mooie prijzen

Wil jij ook kans maken op een Macbook Air? Ben jij tussen de 18 en 34 jaar en bezoek je regelmatig festivals of clubs waar elektronische dance muziek gedraaid wordt? Doe dan mee!
Het Trimbos-instituut is op zoek naar liefhebbers van elektronische dance die mee willen doen met een Europees onderzoek over uitgaan. Met het onderzoek wordt kennis verzamelt waarmee het nachtleven een nog leukere (en veiligere) plek wordt voor mensen die uitgaan.

Link naar onderzoek

Onderzoek naar het Europpees nachtleven en middelengebruik
Het Trimbos-instituut leidt een driejarige Europese studie naar middelengebruik en het nachtleven: 'ALAMA-nightlife'. Het onderzoek brengt het nachtleven en het alcohol- en drugsgebruik in vijf Europese landen in kaart en signaleert veranderingen. Daarnaast vergelijkt het de consequenties van uitgaan met en zonder alcohol of drugs.

Voor de ALAMA-nightlife studie worden vanaf april 2017 in Zweden, Engeland, Belgi?, Itali? en Nederland 10.000 liefhebbers van EDM geworven, zowel op club- en festival-locaties als online. Met deze informatie worden verschillen in patronen van uitgaan en middelengebruik in beeld gebracht.

De toename van het gebruik van ecstasy, soms hoog gedoseerd, en (ernstige) intoxicaties benadrukken het belang van het ALAMA onderzoek. Inzicht in middelengebruik in het uitgaansleven kan bijdragen om - in extreme gevallen - het verlies van jonge levens of ernstige blijvende schade te voorkomen.

Het onderzoek richt zich ook op de mildere 'nawee?n'. Hoe voelt men zich in de week na het stappen? Is er een effect op werk of studie? Hoe hangt dat samen met de uitgaansnacht(en) en eventueel middelengebruik? Om deze vraag te beantwoorden gaan de Nederlandse onderzoekers voor het eerst de zogenaamde 'Ecological Momentary Assessment' bij ecstasygebruikers toepassen.
Share |