De leukste feestjes met een dresscode in juli

Iedere maand maakt Partyflock in samenwerking met Dresscode.nl een overzicht van de leukste feesten met een bijzondere of gekke dresscode. Juli is de maand middenin het festivalseizoen. Bekijk hier de leukste feesten van juli 2017:

1 juli Indian Summer Festival
Over drie dagen start de maand juli met het Indian Summer Festival. Een zomers festival met veel verschillende muziekstijlen die naast podia ook foodtrucks en een hippe market heeft. Bij Indian Summer festival is een zomerse festival chic dresscode perfect om aan te trekken. Helaas staat er in de planning dat het aankomende zaterdag een regenachtige dag gaat worden. Wat is nu handig om te dragen naar een festival als het regent? Het belangrijkste is een poncho. Ook al kleedt een poncho niet af, het is de enige manier om de gehele dag een beetje droog door te komen. Daarnaast zijn stevige schoenen of zelfs regenlaarzen het beste om aan te trekken. Dit zorgt ervoor dat je door weer en wind toch kunt blijven dansen. Als laatste tip: leg in je kluis een droge set kleding. Zo kun je op de terugweg lekker iets droogs en warms aantrekken.

8 juli Sensation The Final
Sensation is misschien wel Nederlands bekendste feest met een dresscode. Want bij het woord Sensation, denken we meteen aan white! Dit jaar is de laatste editie op 8 juli in de Amsterdam Arena. ID&T beloofd voor een allerlaatste keer de Arena om te toveren tot Nederlands grootste club met als thema natuurlijk: WHITE. Het is geen moeilijke dresscode, maar wel streng verplicht. Oftewel een witte broek met wit shirt, je haar wit gespoten en witte sneakers is niet to much, maar juist de bedoeling. Naast de dresscode white, is Sensation ook een feest waar chique kleding gedragen wordt. Voor de vrouwen is een mooi wit jurkje een perfecte outfit. Mannen kunnen arriveren in een wit overhemd.

8 juli C'est la vie Ladies Night
Zin in een echte meidenavond? Ga dan naar C'est la vie Ladies Night in Club Vie in Rotterdam. Deze avond wordt helemaal gehost bij vrouwen: het is dan ook een avond helemaal aangepast op de ladies. De dresscode van deze avond is: casual en sexy. Denk hierbij aan een strakke, zwarte broek met een off shoulder top en sexy hoge hakken. Ook een casual jurkje is een geschikte optie. De gehele avond wordt er house, latin, r&b, urban en deephouse gedraaid. Verder is er een gastoptreden van Gio.

13,14,15,16 juli Zwarte Cross
'Al 21 jaar, maar nog lang niet volwassen' luidt de slogan van Nederlandse bekendste boerenfestival: de Zwarte Cross. Een festival met een line-up waar menig ander festival jaloers op is, om over het aantal bezoekers nog maar te zwijgen. De dresscode voor dit festival is misschien wel het meest opvallend: 'doe normaal, dan doe je al gek genoeg.' Gewoon je spijkerbroek, een lekker zittend shirt en als het even kan je nieuwe klompen. Een OER-Hollands feest waarbij het draait om bier en muziek. Ook wel eens fijn om je niet uit te hoeven sloven wanneer je naar een festival gaat.

29/30 juli Milkshake Festival
Wil je de maand juli geheel in stijl afsluiten? Ga dan helemaal uit je dak op Milkshake festival. Dit heerlijk over de top festival wordt door zijn duidelijke thema, dresscode, entertainment en doelgroep steeds populairder. Milkshake festival wordt ook dit jaar weer georganiseerd in Westerpark en is een populair begrip in Amsterdam. Het staat bekend als een echt gay-feest waar 'overdressed' de standaard is. Maar ook als je niet gay bent is als travestiet gekleed gaan helemaal prima. De dresscode is dan ook: 'over de top'. Glitter, latex, roze, hoge hakken, extreme make-up en opvallende accessoires. Bij dit festival kun je bijna niet aankomen in je oude casual outfit; uitpakken dus!
Share |