Vandaag brengt OIJ zijn nieuwe EP 'Wabi Sabi' uit op

Vandaag brengt OIJ (Only in Japan) zijn nieuwe EP 'Wabi Sabi' uit op het label van Epic Amsterdam. Van de EP verschenen eerder onder andere de nummers 'Only One' en 'Back To The Start'. In zes nummers neemt hij iedereen mee in zijn wereld van dansbare elektronische sound met edgy synthesizers, poppy melodie?n en catchy vocals. Afgelopen woensdag speelde hij voor het eerst zijn EP met zijn nieuwe liveshow; een neon-lichtshow die mogelijk werd gemaakt door een powerbank, opgeladen met groene stroom. Aan de EP werkten onder andere Thijs van der Klugt (Baskerville), Maydien, Marnix Dorrestein (IX), Jesse Nambiar (Nambyar), Gia Koka, Neil Ormandy en Karma Kid mee. 'Wabi Sabi' is nu te beluisteren via Spotify en iTunes en verkrijgbaar op 10 inch vinyl.OIJ is de artiestennaam van de Amsterdamse zanger, songwriter en producer Valentijn Crouwel. Zijn debuut-EP 'Luminate' werd internationaal gezien al goed ontvangen. De debuutsingel 'Blinded' belandde in de top 10 van de wereldwijde Spotify Viral Chart en de single 'Believe' werd ingezet voor het EK Atletiek. Nu is daar het vervolg genaamd 'Wabi Sabi' vol makkelijk in het gehoor liggende elektronische popnummers. De naam van de EP staat voor een traditionele Japanse schoonheidsleer op basis van het leven in het nu en de schoonheid in imperfectie.

Zijn liveshow geeft een bijzondere extra dimensie aan zijn muziek. Hij treedt namelijk op met een zelfgebouwde neon-lichtinstallatie en experimenteert als een van de eersten met het neerzetten van een duurzame liveshow.

Valentijn Crouwel (OIJ): "Ik heb een externe powerbank opgeladen met zonne-energie, die de Wabi Sabi release show heeft voorzien van stroom. Ik wil hiermee laten zien dat optredens niet per se hoeven te draaien op vervuilende aggregaten. Deze zomer ga ik dit doorontwikkelen zodat mijn liveshow binnenkort compleet zelfvoorzienend kan zijn. Hopelijk nemen andere artiesten hier een voorbeeld aan."
Share |