Jong en oud luiden dansend de Nijmeegse Vierdaagse in tijdens Drift's Danspaleis (65+)

De Nijmeegse Vierdaagsefeesten openen dit jaar op bijzondere wijze. Op zaterdag 15 juli verwelkomen 'Drift Om Te Dansen' en 'het Danspaleis' jong en oud op de dansvloer van Smkmrkt Labyrinth aan de Waalkade tijdens de eerste editie van Drift's Danspaleis (65+).

Bezoekers van alle leeftijden met Drift Om Te Dansen kunnen dit jaar hun hart ophalen tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Tijdens Drift's Danspaleis (65+) is de dansvloer voor ??n keer gevuld met jonge en oude dansfanaten. Voor dit unieke initiatief slaat Drift om te Dansen de handen ineen met het Danspaleis, een theatraal dansevenement dat wordt aangeboden aan zorgcentra, festivals, evenementen en bedrijven in heel Nederland die samen met ouderen een feest willen vieren.

Onder het mom 'dansen verleer je nooit' organiseert de Amsterdamse organisatie mini-evenementen met een bevlogen PD (PlatenDraaier), rijdend discomeubel, glimmende dansvloer, feestelijk decor en dansende gastheren en -vrouwen, ge?nspireerd op de jaren '40 en '50. De dansruimte, in dit geval het Smkmrkt Labyrinth aan de Waalkade, wordt omgetoverd tot balzaal, jassen worden aangenomen, rollators geparkeerd en de advocaatjes en hapjes gaan rond.

"Drift is voor iedereen en dansen doen we samen", aldus de organisatie. "Onze feesten brengen mensen in beweging. Normaal gezien zijn onze bezoekers tussen de 18 en de 40 jaar, maar dansen is van alle leeftijden. Toen de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten liet weten speciale aandacht aan oudere bezoekers te willen besteden, ontstond direct het plan om samen te werken met het Danspaleis."

Drift om te Dansen gaat volgende week zelf flyeren op plekken waar veel ouderen samen komen, zodat ze dit feest zeker niet missen. "Door jong en oud samen te laten dansen, verbinden we de verschillende generaties. Dit lijkt ons een mooie manier om de Vierdaagsefeesten te starten, bij uitstek een evenement voor jong en oud. We roepen onze bezoekers als ook alle mensen uit Nijmegen dan ook op om massaal hun opa, oma, buurman of andere dansliefhebber mee te nemen naar de Waalkade. Hopelijk komen mensen in groten getale en wordt het een groot succes."

De organisatie van Vierdaagsefeesten juicht het initiatief toe: "Dit jaar hebben we heel actief ingezet om iedereen te betrekken bij het evenement. Dat doen we onder de noemer Stappen voor Elkaar. Mooi om te zien dat de ondernemers in de stad dit thema enthousiast oppakken. Zo versterken we onze omgeving het hele jaar door!"

Drift's Danspaleis (65+) vindt plaats op zaterdag 15 juli om 15 uur op het Labyrinth aan de Nijmeegse Waalkade. Aansluitend start om 17 uur de jaarlijkse Drift Block Party. Drift's Danspaleis (65+) is gratis toegankelijk. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het ACBN. Voor meer informatie en het aanmelden van groepen voor Drift's Danspaleis (65+): mauke@driftomtedansen.nl.
Share |