Headhunterz over zijn terugkeer op het oude 'hardstyle-nest'

De terugkeer van Headhunterz is niet het enige grote nieuws over zijn carri?re. Tijdens de zondag van Defqon.1 stelde ik hem de vraag of hij al werkte aan nieuwe nummers. "Yeah, hell I am!" reageerde hij enthousiast. Hij vertelde dat hij aan veel nieuwe muziek werkt en dat hij hier al mee bezig is sinds het moment dat hij besloot om terug te komen. "Het eerste wat ik deed toen ik eraan dacht om terug te switchen, was een nieuw nummer maken," vertelde hij. Zijn eerste nieuwe nummer is de zaterdag op Defqon.1 al gedraaid in de eindshow, en heet 'Destiny'. Na het maken van dit nummer besloot hij om echt te gaan werken aan een mini-album, dus dat belooft veel goeds!

Headhunterz' toekomstplannen voor hardstyle
Headhunterz gaf aan zichzelf erg te hebben uitgedaagd in de studio sinds hij is begonnen met een andere soort muziek. "Het was net alsof je als voetballer een tennisser wilt worden: je bent bekend met de bal, maar je moet nieuwe technieken leren." Uit zijn comfortzone was hij overduidelijk wel, want weer bezig gaan met hardstyle voelde voor hem net als thuiskomen. Verder wil Headhunterz zichzelf toestaan weer lekker natuurlijk bezig te gaan in de studio. Wat daar uit gaat komen is weer de typische Headhunterz sound, waar mensen gewend aan waren voor hij weg ging. Hij wil de mensen laten genieten van zijn muziek, vertrouwd om mee te beginnen, en hij ziet wel waar het heen gaat vanaf daar.

Eenmaal Headhunterz, voor altijd Headhunterz
Op het moment dat Headhunterz naar een ander genre switchte, hield hij dezelfde naam omdat het voor hem makkelijker was om zijn carri?re op deze manier door te zetten. Zo kon hij dezelfde social media houden en hoefde hij niet een hele nieuwe Facebookpagina aan te maken. "Ik wilde de ziel van Headhunterz houden, en het in een andere soort muziek stoppen." Soms twijfelt Headhunterz nog wel of het de juiste keuze was, maar voor een hele nieuwe naam gaan was alsof hij Headhunterz moest begraven.

Het pure van hardstyle
Volgens Headhunterz is het genre hardstyle een van de weinige dat geluk heeft dat het niet is be?nvloed door de mainstream consumenten en markt. "Het heeft iets puurs en mensen blijven erbij omdat ze zichzelf er mee kunnen identificeren. Het wordt dus een stukje van hun leven, en dat geldt ook voor de artiesten. Ik heb ervaren dat het er erg moeilijk uit gaat, want het wordt een stukje van wie je bent. Wat het precies is dat mensen zo dedicated maakt weet ik niet, misschien is het juist het harde aspect van de muziek." De 2,5 jaar dat Headhunterz weg was, heeft hem zeker bewust gemaakt van wat hij had, en hij denkt dat dit hem alle energie gaat geven om zich daar bewust van te blijven.

Mainstream
Het is niet meer Headhunterz' missie om hardstyle naar de mainstream wereld te brengen. Hij heeft een fijne tijd gehad de afgelopen 2,5 jaar op reis naar verschillende plaatsen, maar ook heeft hij gezien dat iedereen er voor zichzelf zit. "Er zijn veel dingen waar ik niet heel enthousiast over was en ik hoop dat dit hardstyle niet overkomt. Het maakt me niet uit als het niet mainstream wordt en ik denk dat het een van de redenen is dat hardstyle nog steeds zo sterk is. Als dit blijft zoals het nu is, dan ben ik blij. Mijn missie is om het nu zo puur mogelijk te houden."

Flatline
Het event Flatline was een tijdje terug aangemaakt op Facebook door Headhunterz zelf. En waarom dan die naam? Het is een stuk van het nummer 'Destiny'. Maar de hele reden achter het Flatline event was het feit dat Headhunterz hoorde over de Defqon.1 Legends line-up. Er werd gespeculeerd dat hij daar ook zou zijn en hij wilde graag wat verwarring veroorzaken.

Turning point
Afgelopen zondag keek Headhunterz erg uit naar de avond. "Vorig jaar op deze dag Defqon.1 verwachtte ik helemaal niks. En toen veranderde het mijn leven. Een paar dagen terug was ik hier even om wat dingen voor te bereiden, en vanaf dat moment wist ik dat het een turning point in mijn leven zou zijn."

Het nieuwe mini-album
Het nieuwe mini-album van Headhunterz zal zo'n 6 tot 8 nummers bevatten. Hij hoopt het af te hebben voor het eind van dit jaar, maar kwaliteit is het belangrijkst. Op dit moment lijkt het erop dat het wel gaat lukken, en er zijn al een aantal nummers af.

Headhunterz gaf aan dat het voor hem op dit moment erg makkelijk is om een verhaal in zijn muziek te stoppen, omdat alles gaat over zijn terugkomst. "Het is echt zo'n verhaal waar ik dagen over door kan vertellen, dus het zal zeker een groot thema worden in mijn komende nummers. Het inspireert me het meest op dit moment, wat deze muziek voor me betekent. Ik kijk er erg naar uit om het te delen met de mensen!"

En of hij ook verder gaat met Project One met Wildstylez? Jazeker! Hij denkt dat er veel potentie in zit om het verhaal te blijven vertellen en dat veel mensen ervan genieten, dus ook daar kijkt hij erg naar uit. Er zijn nog geen plannen voor een Project One album, omdat Headhunterz erg gefocust is op het maken van zijn eigen mini-album. Maar er zijn zeker plannen om nieuwe muziek te maken, en voor de toekomst vindt hij het zeker een goed idee!

Het mysterie rond de tattoo
Een paar jaar terug liet Headhunterz zijn eerste sleeve zetten. Deze heeft het thema spiritualiteit en vanaf dat moment wist hij ook dat hij graag een tweede sleeve wilde. Deze zou over muziek gaan, want dat zijn twee grote thema's in zijn leven. Er was alleen ??n dingetje: het duurt lang om een hele sleeve te laten zetten. Hij stelde het maar uit en uit, omdat hij niet al die tijd in de tattoo stoel wou spenderen.
Toen Headhunterz de keuze maakte om terug te komen in de hardstyle vond hij dat het toch echt het moment was, dus liet hij de sleeve zetten. Ondertussen kon hij deze sleeve natuurlijk nog niet online op social media laten zien, want toen hij besloot om terug te komen wilde hij er wel iets speciaals van maken. Hij wist dat het iets zou betekenen voor veel mensen, en wilde zich er graag goed op voorbereiden. Deze sleeve laten zetten was een heel proces, en zichzelf presenteren op social media moest wel blijven gebeuren. Het was dus niet echt de bedoeling om mensen te teasen, maar juist meer een praktische reden.

Niet blij met de comeback?
Voor de mensen die Headhunterz niet terug willen: hij is er ok? mee. Sinds hij actief is in het maken van muziek is er altijd dat beetje negativiteit geweest. Hij probeert gefocust te blijven en er op de beste manier mee te dealen. "Het feit dat het er is, moet ik accepteren. Ik kan wel energie steken in het verdedigen van mezelf, maar dat probeer ik niet te doen." Die energie kan hij beter steken in de mensen die juist wel heel blij en dankbaar zijn, en juist d?e mensen verdienen zijn aandacht.

Headhunterz in de toekomst
Waar Headhunterz zichzelf ziet staan in 5 tot 10 jaar weet hij nog niet. "Ik ben altijd heel impulsief geweest in mijn beslissingen, meer van 'go with The Flow'. Ik hoop zeker dat ik nog steeds actief muziek maak en zeker nog steeds mag optreden!"

Janine Sarchosakis
Share |