Nachtburgemeester in actie bij commissie AZ_ 'zet aanpak homogeweld op de agenda'

Stichting N8BM A'DAM presenteert de eerste van haar acht adviezen gericht aan Gemeente Amsterdam.
De stichting gaat op donderdag 15 juni de vergadering van commissie Algemene Zaken opschudden, om de bestrijding van het geweld tegen LHBT's in de hoofdstad hoger op de prioriteitenlijst van de gemeente te krijgen. Met de actie in de Stopera wordt tevens de nachtraad ge?ntroduceerd. Het nieuwe adviesorgaan van Stichting N8BM A'DAM.

Nachtraad
De nachtraad is betrokken als adviseur van de stichting en bestaat uit twaalf leden die actief zijn in de nachtelijke industrie, onderverdeeld in de vier deelraden: clubs, festivals, cultuur & diversiteit en veiligheid & regelgeving.

Naast de rol als adviseur heeft de nachtraad ook een signalerende functie. De leden zijn de schakel naar het werkveld waarin Stichting N8BM A'DAM zich begeeft. Deelraden kunnen urgente of actuele zaken aandragen waarvan zij vinden dat het de aandacht van de stichting nodig heeft. Het bestuur is verplicht deze voorstellen in overweging te nemen.

Stop het homogeweld
Het eerste advies afkomstig deelraad cultuur en diversiteit is om geweld tegen LHBT's aan te pakken.

Het beeld van Amsterdam als tolerante stad is door de stijging van het aantal meldingen van LHBT-geweld behoorlijk besmeurd geraakt. Stichting N8BM A'DAM staat erop dat de gemeente hiertegen actie onderneemt en dat de kwestie hoog op de politieke agenda wordt gezet.

Het bonte gezelschap Mayday, Lola Benzina,en nachtburgemeester Mirik Milan zullen daarom op donderdag 15 juni tijdens de vergadering van de commissie Algemene Zaken inspreken, om aandacht te vragen voor het probleem en de partijen aan te sporen tot concrete acties.

Acht van de Nacht
Dit advies en zeven andere adviezen van nachtraad zijn ondergebracht in de Acht voor de Nacht waarmee de stichting urgente onderwerpen met betrekking tot het nachtleven en -cultuur via de partijprogramma's op de agenda van de gemeenteraad wil zetten. De andere adviezen worden in de loop van de tijd gepubliceerd op de website van Stichting N8BM A'DAM.
Share |