Onmisbare apps voor een episch festivalseizoen

Het festivalseizoen is weer begonnen! Wil je zonder gedoe kunnen genieten van je festivals? We hebben de handigste apps voor je op een rijtje gezet.

Kiezen en tickets bemachtigen
De eerste stap is natuurlijk een festival uitkiezen en hier tickets voor bemachtigen. Met Festileaks ben je als eerste op de hoogte van de nieuwste geruchten welke artiesten op welke festivals spelen. Check ook FestivAll of The Festival Guide, hier vind je een overzicht van alle festivals, inclusief de line-up. Heb je een keuze gemaakt? Tijd om tickets te scoren! Ticketmaster is een handige app voor iedereen die regelmatig naar evenementen gaat. Je kan eenvoudig je tickets kopen, maar de app vertelt je ook wanneer je favoriete artiesten optreden en geeft een lijst van evenementen in je omgeving. Voor veel events kun je je digitale ticket in de app gebruiken om binnen te komen, dus je hoeft je geen zorgen meer te maken over het kwijtraken van je ticket. I'M IN geeft je niet alleen een overzicht van evenementen in Europa, je maakt ook twee keer per dag kans op gratis kaarten! Heb je te laat gezien dat je favoriete artiest op een festival speelt en zijn de kaarten al uitverkocht? Ticketswap saves te day! Ook wanneer je last-minute toch niet kan gaan?

Ik ga op reis en ik neem mee...
De tickets zijn binnen; tijd om plannen te maken, in te pakken en jezelf voor te bereiden op zorgeloze festivaldagen! Met Festival Ready maak je een goede start. Met verschillende functies zoals een zaklamp, een inpak-checklist en kampeertips ben je klaar voor iedere (onverwachte) gebeurtenis. Wunderlist is ideaal voor iedere vorm van organisatie. Of je het nou gebruikt om je paklijst te maken, of om je schema van artiesten samen te stellen, deze app brengt overzicht in het hectische festivalseizoen. Geen zin om zelf een lijst te maken? Met Kindly List ? Festival ? Packing List hoef je alleen maar af te vinken wat je hebt gepakt en door testrepen wat je niet nodig hebt. Woov is een relatief nieuwe maar veelbelovende app, boordenvol features zoals een interactieve kaart van het festival en een functie om mensen te ontmoeten die ??k naar het festival gaan. Met Woov kun je daarnaast een schema cre?ren van je favoriete artiesten en wordt je gewaarschuwd wanneer het tijd is om naar het volgende optreden te gaan. Vergeet daarnaast ook niet de offici?le app van het festival te downloaden. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.Een goed begin is het halve werk
Of je nu 10 minuten of 10 uur onderweg bent om op het festival te komen: met deze apps wordt de reis ernaartoe makkelijk ?n leuk. Google Maps en 9292 zijn bekende apps die je (doorgaans) zonder problemen naar plaats van bestemming brengen. Ben je iets avontuurlijker ingesteld? Check dan BlaBlaCar, een carpool-app waarmee je met andere festivalgangers mee kunt rijden en de kosten deelt. Zo ontmoet je al nieuwe mensen voordat je ?berhaupt op het festivalterrein bent. Bij een roadtrip hoort natuurlijk muziek. Met Spotify Premium kom je al in de stemming en spaar je tevens je databundel. Eenmaal op het festival aangekomen zorg je met Car Locator ervoor dat je na het festival niet urenlang naar je auto hoeft te zoeken.

Het feest kan beginnen
Het is eindelijk zover: het feest kan beginnen! Leg de meest epische momenten vast met een goede camera app, zoals ProShot en ProCam 4. Ga je uit je dak op een onbekende plaat? Shazam vindt voor jou de titel en de artiest, zodat je je muziekbibliotheek flink kan uitbreiden. Met Find my Friends wordt je met je vrienden herenigd nadat je ze kwijt bent geraakt, its wat bijna onvermijdelijk is op een groot festival. Water Time Gold herinnert je eraan wanneer het tijd is om wat water tussendoor te drinken, zodat je tot in de late uurtjes door kan gaan. En als de festivaldag erop zit, is het tijd om terug te gaan naar je tent. Met Tent Finder hoef je geen uren rond te struinen op pijnlijke voeten en navigeer je probleemloos naar je tent.Alle genoemde apps zijn verkrijgbaar voor iOS en/of Android. De meeste zijn gratis te downloaden, voor sommige moet je een klein bedrag betalen. Heb je niet genoeg tegoed en sta je midden op het festival terrein? Check dan Startselect: hier koop je binnen een minuut je iTunes kaart of Google Play Gift Card digitaal, zodat je je tegoed direct kan opwaarderen en weer verder kunt.
Share |