7th Sunday Festival trekt record aantal bezoekers

Op eerste Pinksterdag streek 7th Sunday Festival, de 'parel van de Brabantse festivals', voor de negende keer neer op het festivalterrein in Erp. Een recordaantal bezoekers werden verwelkomd met een adembenemende mainstage, acts van wereldformaat en een volledig nieuw ingedeeld festivalterrein. Headliner Axwell maakte alle hoge verwachtingen waar.

Zweedse held Axwell
Het abonnement dat 7th Sunday Festival op Zweedse headliners lijkt te hebben, is niet voor niets. Axwell, die na Ingrosso, Steve Angello en Alesso, dit jaar exclusief op de mainstage van 7th Sunday stond, zorgde voor een wereldse performance. Gevolgd door een spectaculaire eindshow, waar organisator Par-T altijd extra veel aandacht aan schenkt. Eerder op de dag draaide o.a. Internationale top DJ's als Yellow Claw, R3hab, Martin Solveig en Blasterjaxx op de mainstage, ondersteund door enorme lichtshows, entertainment en vuurwerkeffecten.

18 diverse area's
Naast de imposante mainstage waren nog 17 andere stages waar tot laat in de avond gefeest werd, met onder meer optredens van Loco Dice, B-Freqz, Ronnie Flex en Tony Junior. Met het verpletterende aanbod aan muziekgenres, was er voor ieder wat wils. Op The Mountain tussen de bossen ging het op de SLAM! Stage los met o.a. Dyna. Vanwege de grote populariteit is het zelfs even niet mogelijk geweest om op The Mountaint te komen. Dikke technosets in de Reboot en de Hard Nature was 'the place to be' voor iedereen die een voorkeur heeft voor hardere stijlen. De nieuwe Herrie met Gerrie area in de bossen werd ook ontzettend goed ontvangen door de bezoekers. In de altijd befaamde Ballsroom, onder leiding van spreekstalmeester Mr. Balls, zette o.a. Raymon Hermans het publiek op z'n kop. Voor diegene die van verrassingen hield, waren er vier surprise acts in the Kornuit TBA area, wat ook een succes bleek.

Nieuw terrein
Het prachtige festivalterrein van 7th Sunday was weliswaar op De Roost in Erp bij Veghel, maar zelfs de vaste, trouwe 7th Sunday bezoekers, waande zichzelf op een nieuwe locatie. Het terrein is groter geworden en met de nieuwe indeling van de area's konden zij op ontdekking over het prachtig gedecoreerde festivalterrein. De grootste verandering vond plaats op het midden van het festival, op het Meierijstadplein. Een waar stadsplein, met een buitenpodium met livemuziek en een tal van winkeltjes en eetkraampjes. Zo bevond je je ineens in de Speciaalbier & wijnbar gehost door Baby Blue, waar je een heerlijk 'terrasje kon pakken', onder het genot van een lekker drankje. Goochelaar, cabaretier, percussie band, het leek wel of er aan het entertainmentgehalte geen einde kwam.

'Het best bewaarde geheim van Nederland'
7th Sunday staat bekend als 'de parel onder de Brabantse festivals' en had naam en eer hoog te houden. Een wederom zichzelf overtreffende line-up, groots, gedetailleerd en creatief decor, fantastische sfeer en het perfecte festivalweer zorgde voor een complete festivalbeleving. Met het 'Lucky Number 7' thema, hebben 40.000 bezoekers hun geluk kunnen beproeven en vele geluksmomentjes kunnen ervaren.
Share |