Het Magazijn_ De nieuwste technoclub van Den Haag

Wie aan rauwe clubnachten in Den Haag denkt, denkt al gauw aan de PIP, HOOP of Woosah. Maar vanaf begin juli komt daar een nieuwe naam bij. In de kelder van het oude Kwantumgebouw aan de Grote Markt is een club verborgen die op 6 juli voor het eerst haar deuren opent. In deze nieuwe, intieme club gaat het om muziek van hoge kwaliteit, vrijheid, gelijkheid en anonimiteit. Het zal d? plek in Den Haag zijn voor een intense muziekbeleving waar iedereen zich thuis kan voelen.

Het Magazijn
Het Magazijn bevindt zich aan de Grote Markt, in de kelder van de oude Kwantum ? waar zij vroeger haar magazijn had. Het oude Kwantumgebouw wordt omgedoopt tot een groot horeca- en uitgaansconcept dat Bleyenberg gaat heten. Naast technoclub Het Magazijn van Bleyenberg vind je er straks ook een rooftop bar, een restaurant, coffee bar, cocktail bar en meeting spaces.

Het Magazijn heeft een eigen ingang links van het pand en zal met zijn 24-uursvergunning in de late ?n vroege uurtjes geopend zijn. Er is plaats voor ongeveer 150 man en hoewel het een kleine club is, zijn kosten noch moeite gespaard om er een unieke plek van te maken. Er komt een Funktion One geluidssysteem en genoeg zit- en dansplek om het publiek een lange nacht te kunnen vermaken.

Het Magazijn gaat een nauwe samenwerking aan met District25, o.a. bekend van The Crave Festival in het Zuiderpark. Het Magazijn programmeert de zaterdag, District25 de vrijdag. Deze jonge maar ambitieuze organisatie zet zich al een aantal jaar in voor een bruisendere nacht- en festivalcultuur in Den Haag. Een logische keuze dus.

In de eerste maanden is Het Magazijn geopend op de vrijdagen en zaterdagen, later komt hier nog de donderdag bij. De programmering zal divers zijn, met bekende en onbekende, binnen- en buitenlandse artiesten. De clubavonden worden getekend door kwalitatieve elektronische muziek zoals house en techno, maar ook disco en Italo.
Share |