House Top 1000 dit weekend op Fresh FM

Het nieuwe Fresh FM heeft een oude traditie in ere gehouden. Vanaf aanstaande vrijdag 10:00 uur zendt het dancestation weer de 'House Top 1000' uit. Het is de achtste editie van de lijst met de 1000 populairste houseplaten ooit gemaakt. De ontknoping van deze unieke lijst wordt dit jaar vanuit de studio van Armin van Buuren uitgezonden.

De lijst wordt door de luisteraars en internetbezoekers van Fresh FM samengesteld, vorig jaar ontving het radiostation meer dan 250.000 stemmen. In de loop der jaren is de uitzending steeds populairder geworden en waren landelijk bekende gastpresentatoren te bewonderen als Giel Beelen, Robin Albers, Dennis Ruyer en Wessel van Diepen.

Laatste 100 tracks vanuit de studio van Armin van Buuren
De ontknoping van de House Top 1000 is ieder jaar weer een happening. Dit jaar wordt dat nog grootser aangepakt dan ooit. De laatste 100 tracks van de lijst, op maandag 5 juni van 12:00 tot 21:00 uur, komen vanuit de nieuwe studio van Armin van Buuren. Armin zal zelf ook 3 uur presentatie voor zijn rekening nemen. Beide partijen zijn blij met de samenwerking. "Ik ben al vanaf het eerste uur enthousiast over de House top 1000 en heb er al vele malen uurtjes mogen meepresenteren," aldus Armin van Buuren, "maar om de ontknoping vanuit mijn nieuwe studio te kunnen doen is natuurlijk helemaal speciaal."

Wie staat er dit jaar op nummer 1?
De grote vraag is natuurlijk ieder jaar: welke plaat staat op nummer 1? Coen Bom, initiator van de House Top 1000: "Dat is traditiegetrouw het best bewaarde geheim van het jaar. Niemand bij Fresh FM weet het, behalve ik en de audiovormgever, die het overzicht van de top 10 moet monteren. Dat monteren doen we op de meest ongure tijdstippen, om pottenkijkers te voorkomen. Dus nog even geduld. Maandagavond om 21:00 uur. Dan weten jullie het ook, haha."

Het nieuwe Fresh FM
De House Top 1000 past goed bij het nieuwe Fresh FM. Het station profileert zich de laatste weken nog nadrukkelijker als dancezender en heeft daarvoor coryfee?n als Erwin van der Bliek, Lucien Foort en Eric van Kleef aan de programmering toegevoegd. Zij krijgen een prominente plaats in het presentatieteam van de House Top 1000 van dit jaar, naast gast DJ Bart Arens (nu NPO Radio 2, vroeger houseproducer!) en Fresh FM bekenden als Mark van Dale, Jurgen en Michel de Hey.

Fresh FM is in de Randstad te ontvangen via 95.6 (Haaglanden), 95.7 (Amsterdam), 95.9 (Leiden) en 103.4 FM (Utrecht). Ook via internet is Fresh FM te beluisteren door middel van de diverse livestreams op fresh.?fm.
Share |