Paradigm aan de vooravond van verhuizing

Paradigm staat aan de vooravond van een definitieve verhuizing. In een eerder stadium hakten de eigenaren de knoop door om de Helsinkistraat te verlaten en deze zomer naar hun nieuwe locatie te vertrekken: het voormalige Suikerunie Terrein te Groningen. De deuren van de huidige en roemruchte club aan de Helsinkistraat sluiten definitief op maandag 12 juni. Daarmee komt er een einde aan een schitterende periode van zes jaar, vol extravagante clubnachten en magische festivals op Industrieterrein Euvelgunne. De organisatie neemt afscheid in stijl; 5 closingnights met een perfect passende line-up.

Sluiting aan de Helsinkistraat
Dat de huidige locatie magisch is en de sluiting voor veel mensen een aderlating is, staat als een paal boven water. "Ik ga daar naartoe alsof het mijn tweede huis is", zegt Piter Terpstra in een interview met Thump over de sluiting. "Maar op onze nieuwe locatie gaat dat nu weer ontstaan. Ook al was het hier supervet, Paradigm is niet gebonden aan ??n locatie, dus we kunnen het op het nieuwe terrein voor ons gevoel overtreffen. Het is heel dubbel: we gaan dit missen, maar we zijn ook blij dat we naar die nieuwe fase toegaan.", voegt compagnon Paul Grimmius tijdens het interview toe.

Closing Nights
Woensdag 7 juni start de vijfdaagse marathon met afscheidsfeesten aan de Helsinkistraat. Acts uit binnen- en buitenland komen over om nog een keer de geliefde loods te betreden. Er is door de bookers een programma samengesteld waarbij alle muzikale stromingen, die Paradigm in de loop der jaren heeft omarmt, aan bod komen. Zo geven onder andere ?me, Rhadoo, Mano Le Tough, Guy J, Ion Ludwig, Johannes Heil en Robag Wruhme acte de pr?sence.

Toekomst op het Suikerunie Terrein
Vorig jaar in augustus kreeg de nieuwe locatie de vuurdoop door er de zesde editie van Paradigm Festival te organiseren. Dit jaar vindt er wederom een editie van het festival plaats. Maar ook zal er ruimte zijn voor de clubfeesten, die tot nu toe altijd aan de Helsinkistraat werden gehouden. Deze zullen voortaan plaatsvinden in het Zeefgebouw, dat zich eveneens op het Suikerunie Terrein bevindt. Na het festival vindt er een tot twee keer per maand een clubavond plaats in het Zeefgebouw. Per editie zal worden besloten welke zaal er wordt gebruikt, zo kan de organisatie intieme feesten blijven organiseren maar ook grote namen naar Groningen blijven halen. Het plan is om in toekomst eveneens feesten te organiseren in en rondom de stages die zijn gebouwd voor het festival. De drie stages ? Romneyloods, Containergebouw en Dome ? zijn kleine kunstwerken op zich, gemaakt van gerecycled materiaal.

Niet alleen op creatief vlak, maar ook op duurzaam niveau wil Paradigm zich blijven door ontwikkelen. "We verbouwen bijvoorbeeld aardappelen, sla, boontjes en kruiden op het terrein en die serveren we op het festival. Ook maken we dertig ecotoiletten, die de poep en pies van de bezoekers opvangen. Daarmee kunnen we bijvoorbeeld onze eigen kantoren of een ander gebouw op het terrein verwarmen. Ons eigen terrein geeft ons zoveel meer vrijheid. Alles wat we daar opbouwen kan blijven staan en worden doorontwikkeld.", aldus de founders van Paradigm.
Share |