Beachclub Vroeger moet twee weekenden dicht

Beachclub Vroeger aan het Bloemendaalse strand sluit aanstaande vrijdag op last van de gemeente voor twee weekenden. Voor een feest in het strandpaviljoen afgelopen zondag waren volgens de gemeente 3,5 duizend kaarten meer verkocht dan was toegestaan.
De aangrenzende strandtent Fuel, waar het feest ook deels plaatsvond, mag open blijven, maar heeft wel een waarschuwing gekregen. Waarnemend burgemeester Bernt Schneiders: 'Beachclub Vroeger treft de zwaarste sanctie omdat zij eerder al gewaarschuwd waren na overlast.'

De politie moest afgelopen zondag het strand ontruimen, nadat er onrust ontstond onder de enorme mensenmassa die wel beschikte over een kaartje, maar geen toegang kreeg tot het feest vanwege overbezetting binnen in de strandpaviljoens. Zij klommen over de hekken.

Het is nog onduidelijk of de gemeente tegen de festivalorganisatie Sweets ook maatregelen kan nemen. Volgende week gaat waarnemend burgemeester Bernt Schneiders in gesprek met initiatiefnemer Franck Bloem.

Schneiders: 'Genoeg is genoeg. Het kan niet zo zijn dat de gemeenschap moet opdraaien voor de slechte organisatie van de uitbaters. We hebben niet voor niks een veiligheidsplan opgesteld. Als ze zich daar niet aan houden, volgen maatregelen.' De festivalorganisatie zelf beweert dat er valse kaarten in omloop waren.

De uitbaters van de strandpaviljoens zijn vanmiddag op de hoogte gesteld.Bron: Telegraaf
Share |