Het verhaal van ID&T

Het langverwachte vervolg op het legendarische boek Release is eindelijk daar!

Lees alles over Innercity, Thunderdome, Sensation, Tomorrowland, Mysteryland, Defqon.1, Qlimax, Decibel, Pussy Lounge, Dirty Dutch, ID&T Radio, Cineac, Bloomingdale, Dance4Life, alle ins en out rondom de overname door SFX.

Celebrate Life vertelt hoe de vriendenclub rondom Duncan Stutterheim met bloed, zweet en tranen de grootste dance-organisatie ter wereld werd. Een weg vol ups en downs, persoonlijke drama's en triomfen, ternauwernood afgewend faillissement en bizarre taferelen op alle continenten. Met enkel dat ene doel voor ogen: de beste feesten geven.

Party-organisatie ID&T werd dankzij gabberfeest Thunderdome een miljoenenbedrijf. Het succes werd uitgebouwd met grote events als Innercity, Mysteryland en Sensation. Na de fusie met Q-dance (Defqon.1, Qlimax) en b2s (Decibel, Hard Bass) transformeerde het tot een allround dance-bedrijf. Sensation werd ge-exporteerd naar meer dan dertig landen.

Na zenuwslopende onderhandelingen werd het bedrijf in 2014 overgenomen voor 130 miljoen door het Amerikaanse SFX. In het miljoenenbal dat volgde (SFX ging failliet en er verdampte 800 miljoen dollar) wist ID&T met Amsterdamse branie hun feesten te redden in de New Yorkse slangenkuil van grote ego's, beursnoteringen en big money.

Dit is het verhaal van 25 jaar ID&T: een Nederlands ondernemersverhaal dat zijn gelijke niet kent en een van de meest spectaculaire hoofdstukken uit de eigentijdse cultuurgeschiedenis.

Pre-order nu! (marygowild.?nl)
Share |