Extrema Outdoor Belgium nodigt 400 mensen met een beperking uit

Extrema Outdoor Belgium en de gemeente Houthalen-Helchteren hebben zonet een wel heel erg nobel initiatief bekend gemaakt. De festivalorganisator nodigt 400 mensen met een beperking uit voor een gratis festivaldag.

"De productie van het festival, waar dit jaar meer dan 45.000 bezoekers worden verwacht, is ieder jaar op donderdagmiddag al helemaal klaar, terwijl we pas openen op vrijdagavond." vertelt Ugur Akkus, de organisator van het festival ons. "Bij het zoeken naar een nuttige invulling van de 'wachttijd' kwamen we al snel op de idee om de dag te geven aan mensen voor wie het niet evident is om een festival te bezoeken".

Extrema Outdoor Belgium ging aankloppen bij de gemeente en samen met de Gemeentelijke Gehandicaptenraad Houthalen-Helchteren, TEVONA en VZW Stijn kwamen ze al snel tot een beslissing. Extrema Outdoor Belgium opent een extra festivaldag, speciaal voor mensen met een fysieke of mentale beperking.

"We nodigen een 400-tal mensen uit met hun respectievelijke begeleider om te genieten van een gratis festivaldag. Om een ?chte festivalervaring mee te geven, voorzien we iedereen van een gratis hapje en drankje. Toen we ons verhaal aan onze partners gingen vertellen werd er niet getwijfeld en sprong iedereen mee op de kar om deze mensen een onvergetelijke ervaring te geven." Number One die de festivalcatering op Extrema verzorgt, gaat elke bezoeker een volle maag geven. Coca Cola, Alken-Maes en Desperados trakteren op een drankje en zorgen voor de logistiek. Tenslotte zijn er nog 4 studenten van PXL Hasselt die het event mee ondersteunen, zowel organisatorisch als communicatief.

"Via de organisaties die we aanspraken zullen een 400 mensen worden uitgenodigd, die met hun begeleider op donderdag naar het festival mogen komen," zegt Mustafa Aytar, Schepen van Welzijn en voorzitter van OCMW Houthalen-Helchteren. Burgemeester Yzermans voegt daar nog aan toe: "Het zou fantastisch zijn als we samen met de mensen van Extrema hiervan een jaarlijks gegeven kunnen maken!"

Extrema Outdoor Belgium vindt plaats aan De Plas in Houthalen-Helchteren op 1, 2, 3 en 4 juni. Er zijn nog slechts 300 Holiday tickets beschikbaar voor het reguliere festival. Alle info vind je terug op www.extrema.be
Share |