Q-dance fans zetten zich in voor 1500 kwetsbare jongeren

Op zaterdag 20 mei steken Q-dance fans en hardstyle artiesten massaal de handen uit de mouwen. Op acht locaties door heel Nederland bezorgen zij ruim 1.500 jongeren met een beperking een onvergetelijke dag. THE PROJEQT is de grootste vrijwilligersdag ooit georganiseerd voor jongeren met een verstandelijke beperking, dit is een initiatief van Q-dance en stichting 10,000 HOURS. Hiermee vragen de organisaties aandacht voor de kwetsbare jongeren in de samenleving.

Een feestje pakken is niet vanzelfsprekend
"Door mooie feesten te geven bereiken wij veel jongeren. Ik zie het als onze verantwoordelijkheid om deze kracht in te zetten en meer mensen blij te maken", zegt Rogier Werver van evenementenorganisatie Q-dance. "Kwetsbare jongeren willen hetzelfde als alle andere jongeren. Wegens verschillende omstandigheden wonen zij in gezinsvervangende huizen of woongroepen. Door bezuinigingen in de zorg is er weinig ruimte voor extra activiteiten en aandacht. Het is voor deze groep jongeren niet vanzelfsprekend dat je een kaartje koopt, de bus pakt naar een feest of festival en een fantastische dag hebt. Met THE PROJEQT willen we deze doelgroep in het zonnetje zetten en ik kan niet bedenken wat er leuker is dan dit samen met onze bezoekers te doen."

Acht locaties door heel Nederland
Zaterdag 20 mei vindt de tweede editie van The Projeqt plaats waarbij 600 liefhebbers van harddance als vrijwilliger aan de slag gaan in Amstelveen, Sliedrecht, Arnhem, Olst, Groningen, Zeeland, Midden-Beemster & Dorst. Bij verschillende gezinsvervangende huizen bieden de vrijwilligers een helpende hand bij het opknappen van speelpleinen en woongroepen. Daarnaast bouwen ze samen met de ambassadeurs Atmozfears, B-Front, Brennan Heart, Darkraver, Digital Punk, Frequencerz, Hard Driver & Jason Payne een knallend feest om de dag af te sluiten.

Veel animo onder vrijwilligers
Nienke Basslé, general manager 10,000 Hours: "De projecten die wij in het verleden deden in samenwerking met Q-dance waren razend populair bij onze vrijwilligers en zorgden voor een recordaantal aanmeldingen. We merkten dat de hardstyle scene een hele hechte community heeft, die verder gaat dan de liefde voor de muziek. We merkten dat ze graag een steentje willen bijdragen en kregen verzoeken voor vrijwilligerswerk vanuit het hele land. Naar aanleiding hiervan zijn we om de tafel gaan zitten met Q-dance en is het idee ontstaan voor The Projeqt."

Over Q-dance
Q-dance is als Nederlandse organisator van dance-evenementen wereldwijd marktleider binnen de hardere stijlen. Met grootschalige evenementen als Defqon.1 Weekend Festival, Q-BASE en Qlimax,
die uitblinken op het gebied van artiesten, stage design, show en totaalbeleving, zet Q-dance al jarenlang de toon binnen de hardere stijlen. Voor meer info zie: www.q-dance.com.

Over 10,000 Hours
De missie van 10,000 Hours is om vrijwilligerswerk vanzelfsprekend te maken binnen de harddance community. Sinds 2010 is er al meer dan 40.000 uur vrijwilligerswerk gedoneerd en de meter loopt nog steeds. Samen met festivals, dj's en bezoekers zet de organisatie zich in om tijd te doneren aan maatschappelijke projecten en de meest kwetsbare mensen in de samenleving. Uur voor uur doneert 10,000 HOURS tijd aan natuur, kansarme kinderen, kinderen met een verstandelijke beperking, eenzame ouderen en daklozen. Voor meer informatie zie: 10000HOURS.?nl
Share |