Planet Rose en Subcultuur presenteren festival Het Nest

De Nijmeegse dance-organisaties Planet Rose en Subcultuur slaan de handen in elkaar voor een gezamenlijk festival. Met de eerste editie van Het Nest op zaterdag 2 september gaat voor beide partijen een lang gekoesterde droom in vervulling. Op het festival in het Goffertpark willen ze gezamenlijk het festivalseizoen afsluiten en de aftrap geven aan het clubseizoen. Op de line-up staan onder andere DJ Hell, Octave One en Roman Fl?gel.

Er verrijzen vier stages in het Goffertpark met daarop een gevarieerd programma dat zowel de doorgewinterde muzikale fijnproever als de sfeerliefhebber pleziert. Met bijvoorbeeld Konstantin Sibold b2b Kosme, Benny Rodrigues, FJAAK, Reza Athar en Paul Woolford heeft Het Nest Festival een mengeling van internationaal bekendetechnonamen, favorieten uit de housescene en opkomende Nederlandse artiesten op de line-up. Het Nest zoekt een balans tussen DJ's met een bewezen staat van dienst, spannende nieuwe (live) acts, flamboyante sfeermakers en uiteraard is er voldoende ruimte voor lokaal talent.

Het prachtige openluchttheater vormt het groene decor voor het festival. De locatie, met veel bomen, glooiende hellingen en een podium over een meertje, sluit goed aan bij het gevoel dat het festival wil neerzetten. Nadat iedereen in de zomer is uitgevlogen moet Het Nest Festival voelen als thuiskomen. Het is de onoffici?le afsluiter van de festivalperiode en opener van het clubseizoen. Nog ??n laatste keer losgaan in de zon en daarna gezamenlijk de nacht en donkere clubs induiken.

De binding met Nijmegen is erg belangrijk voor de organisatoren. Daarom is er gekozen voor samenwerking met lokale partners voor ticketing, podiumbouw en horeca. Het Nest Festival wordt een knus en sfeervol festival. "We hebben niet de ambitie om de grootste te worden. Wel gaan we ervoor om een mooie aanvulling op het regionale festivalaanbod neer te zetten. Het behoud van de knusse charme van het evenement en de locatie staan voorop in onze toekomstplannen", vertelt Ruud Bos van Subcultuur.

Volledige line-up:
Aril Brikha Barros & KielenBenny RodriguesBoomshakalak SoundsystemDavy BrandtsDokaHell Konstantin Sibold Kosme Mairo NawazMikey BiemansMino AbadierPaul Woolford PureReza AtharRoman Fl?gel SanjaSatoriThe Love DoctorTim HerfstTxoriaLive: FJAAK Live: L?vestadLive: Octave One
Share |