Appelsap gaat internationaal met ONE LOVE campagne

Vandaag is de offici?le kick-off van Appelsap season met de launch van de campagne ONE LOVE. Dit jaar staat Appelsap's Universal Family centraal. In de campagne wordt het wereldwijde culturele netwerk van Appelsap uitgelicht en toont het festival bijzondere karakters uit vele windstreken. De 16de editie van het festival vindt plaats in het Flevopark op 12 augustus waar o.a. Lil Wayne, Dave, Yung Nnelg en Fresku optreden.

Appelsap viert al bijna 2 decennia lang de diversiteit van street culture. Eerder lanceerde het festival als ode aan de Amsterdamse straatcultuur een overzichtsboek 'SO FRESH IT HURTS'. Om te laten zien dat het DNA van het festival geen grenzen kent, wordt er nu dus een internationale campagne uitgerold met shoots in Zuid-Afrika, Engeland en Amerika.Voor de lens poseerden bekende en minder bekende gezichten uit de internationale Appelsap-familie.

Voor het eerste deel van de campagne reisde fotografe Lotte van Raalte mee naar Kaapstad waar zij een kleurrijke fotocampagne schoot. Onder andere Zuid-Afrikaanse artiesten Dope Saint Jude, Blaq-Slim en Boolz zijn in de campagne te zien. De komende maanden worden er nog meer gezichten aan de campagne toegevoegd.

De korte teaser video's zijn in samenwerking met regisseur Basha de Bruijn en de studenten van Project I AM, (A Township Filmschool) gemaakt. Dit is een Nederlandse stichting die ervoor zorgt dat jongeren uit Langa (de grootste township van Kaapstad) fotografie- en filmlessen krijgen van professionals en daarmee hun kansen op een baan in de lokale fotografie- en filmindustrie vergroten.

Op zaterdag 12 augustus vindt het festival plaats in het Amsterdamse Flevopark met o.a. Lil Wayne, de Londense rapper Dave en Nederlandse acts als Kempi, Yung Nnelg en Fresku. De rest van de line up vind je hier. De komende maanden maakt Appelsap nog meer namen bekend.
Share |