Westerunie bestaat 10 jaar en viert dit zaterdag 1 april feestelijk met de eveneens jarige Click

Nachtclub Westerunie, gelegen naast de iconische gashouder op het internationaal geprezen Westergasfabriek te Amsterdam, bestaat dit jaar 10 jaar en inmiddles niet meer weg te denken uit de Amsterdamse clubscene.

Geschiedenis
Eigenaren Jelle Nijhuis en Alex Holmes stuitte in 2006 op het monumentale bouwval op het Westergasfabriekterrein. De panden dienden begin 20-ste eeuw nog als Transformatorhuis waar het gas uit de Gashouder werd omgezet naar stroom waarmee de gehele binnenstad van energie werd voorzien. Na een grootscheepse rennovatie ontstond er een unieke formule met drie horecabedrijven in een. Club WesterUnie, evenementenlocatie WesterLiefde en restaurant/caf? Westergasterras. Deze 3-eenheid was de afgelopen 10 jaar los van elkaar maar vaak ook gezamenlijk het decor van een hoop verschillende evenementen.

Westerunie, vooral bekend als nachtclub, stond aan de basis van een hoop concepten waarvan sommige de club inmiddels zijn ontgroeid. Een kleine greep: Pitch, Nederlands grootste boules-toernooi Mooie Boules, Chateua techno, de ADE-marathons, het Amsterdamse Bevrijdingsfestival het Vrije Westen, Cartel Kingsday, Amsterdam Halloween met bijbehorende Halloween Parade en het lijstje is nog veel langer. Afgelopen jaar wist Westerunie tijdens de Gay-pride samen met Rapido ook nog het grootste indoor Gay-event ter wereld, sinds de Gay-games in 1998, te organiseren in de eigen locaties in combinatie met de gashouder. In tegenstelling tot veel andere Amsterdamse clubs richt Westerunie zich niet specifiek op een doelgroep maar probeert het door haar heel veelzijdige programmering alle culturen en subculturen, die Amsterdam rijk is, te bedienen.

Komende zaterdag 1 april wordt deze mijlpaal feestelijk gevierd. Om 20:30 begint het feest onder aanvoering van voormalig Nachtspelen voorman Rob Zorab met een exclusieve borrel voor oud-medewerkers, sponsors en relaties waarna om 22:00 uur de deuren opengaan voor alle Westerunie en Click bezoekers van het eerste uur. De Line-up Ruede Hagelstein, Khen, 16-bit Lolitas, Stefano Richetta. Wil jij de verjaardag van Westerunie en Click ook meemaken? Er zijn nog tickets verkrijgbaar via de westerunie website.
Share |