Ouderwetse line-up op Early Hardcore feest 'Rave the 90's' in Den Helder

Relive Events presents: Rave the 90's. De organisatie, die eerder verantwoordelijk was voor 2 succesvolle edities van 'Relive the 90's' komt nu met een uitbreiding van dit concept, komt zaterdag 8 april 2017 met een nieuw concept Studio 62 volledig op z'n kop zetten! Dit evenement staat in het teken van de goede oude 'hakk?h' tijd. Met namen als DJ Chosen Few, Predator en Waxweazle komt er een line-up van formaat naar Den Helder!

Memorabele early hardcore feesten
Mede-organisator Patrick de Vries vertelt: 'Den Helder heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de hardcore. In jaren '90 hebben er in Den Helder, o.a. in Sporthal Quelderduyn, enkele memorabele hardcore feesten plaatsgevonden waar publiek vanuit heel Europa op afkwam. Grote namen als The Prophet en Lady Dana zijn lang geleden al eens naar Den Helder afgereisd. Het wordt hoog tijd om die tijden te doen herbeleven. We zijn er daarom trots op dat we enkele grote namen uit die tijd hebben weten te strikken. Tot nu toe zijn de reacties erg positief. We kunnen niet wachten tot 8 april.'

Chosen Few, Predator en Waxweazle
De organisatie was van mening dat zo'n evenement natuurlijk schreeuwt om een knallende line-up. Allereerst Chosen Few. Met grote releases op labels als Mokum, produceerde hij vele tracks als 'Name of the DJ' en 'Chosen Paradise'. Begonnen in 1991 en inmiddels heeft hij in vele landen zijn eigentijdse sound laten horen. De lijst is lang met grote evenementen als Thunderdome en Hellraiser als hoogtepunten. En dan Predator.. begin jaren '90 bracht hij zijn eerste release uit op vinyl. In een periode van 6 jaar bracht hij maar liefst 60 tracks uit, waaronder Jiehaaa en Pump Up The Vibe op labels als Ruffneck en Cenobite. Landen als de VS, Australi?, Rusland en UK.. Predator heeft ze allemaal gezien. Ook DJ Waxweazle is een naam die meer dan genoemd moet worden. Hij begon in 1989 met draaien onder de naam HolyNoise, met als bekendste hit 'James Brown is still Alive'. In 1992 kwam hij terecht bij het beroemde Rotterdam Records label en was ??n van de producers achter het pseudoniem 'Euromasters'. Niet veel later kwam hij met z'n eigen label bij ID&T terecht. Drie echte pioneers in hun vakgebied.

Helderse jongens
Natuurlijk mogen de Helderse talenten van vroeger (en van nu) niet ontbreken op Rave the 90's. DJ's als Jefferson, Mikeymo, BlueKore en DJ Chop-E leggen al hun favoriete platen op de draaitafel om de perfecte sfeer te cre?ren. Ook de gastheer van de avond mag niet worden vergeten, namelijk MC Retell.

Geluid en aankleding
Naast een goede line-up is het geluid en aankleding net zo belangrijk. Zo zal de aankleding aansluiten op het thema zoals de bezoeker mag verwachten van Relive Events. Ook zal Studio 62 worden omgebouwd tot een house tempel en beleef je de sfeer van weleer met een lekkere oldschool aankleding.'Dit feest wil je niet alleen meemaken, maar ook echt beleven', vertelt de organisatie.

Zorg dat je er bij bent!
'Rave the 90's' begint 8 april om 21.00 uur en gaat door tot 04.00 in Studio 62, Den Helder. Kaarten haal je online via relive-events.?nl. De ticketverkoop in de winkels wordt verzorgd door VakantieXperts Arno en Bruna Julianadorp. In de voorverkoop betaal je ? 12,50 en mits beschikbaar, ? 17,50 aan de deur. Toegang vanaf 18 jaar.
Share |