Eerste Open Air Reggae Festival In Euromastpark Rotterdam

In de zomer van 2017 wordt er in Rotterdam voor het eerst een grootschalig open air reggae festival georganiseerd. Dit muziekfestival vindt plaats op zondag 30 juli in Het Park (Euromastpark) in het centrum van Rotterdam. 'Reggae Rotterdam is een unieke mix van muziek, cultuur, entertainment en beleving waarmee heel Nederland op een vernieuwende manier kennismaakt met het reggae genre.'

Over Reggae Rotterdam
Het Park biedt ruimte voor 15.000 bezoekers die op het festival ondergedompeld worden in verschillende creatieve projecten en kunnen genieten van gevarieerde gerechten van plaatselijke foodtrucks. Het muziekprogramma wordt verspreid over een drietal podia die verschillende stromingen binnen het Reggae genre omarmen. Van relaxte roots reggae naar energieke dancehall tot en met knallende dub, alles komt voorbij. De toegankelijke sfeer en cultuur van de muziekstroming voert de boventoon met de welbekende kreet 'One Love' als uitgangspunt.

De Ultieme Beleving
Naast dat Het Park in het centrum van de stad ligt en goed bereikbaar is zorgen de idyllische weides en bruggetjes dat Het Park naast de Euromast de ultieme locatie is voor Reggae Rotterdam. De bestaande omgeving wordt door verschillende Rotterdamse creatieven met behulp van de bezoekers omgetoverd tot een ware reggae oase. Reggae Rotterdam pakt met de eerste editie groots uit op het gebied van sfeer en beleving. 'Door een unieke aankleding willen wij voor de bezoekers een sfeer cre?ren waarin je jezelf voor een dagje in Kingston waant.' licht de organisatie toe.

Iedereen Is Welkom
Het festival sluit een weekend vol zomerse beats af door direct na het Zomercarnaval de eerste editie te introduceren aan het Nederlandse festivalpubliek. Op deze manier luidt Reggae Rotterdam de Rotterdamse zomer in op een feestelijke wijze. Reggae Rotterdam is nu begonnen met de verkoop van de eerste fase tickets, deze zijn nu verkrijgbaar voor 25 euro via reggaerotterdam.?nl. Het evenement is ook toegankelijk voor kinderen en kinderen tot en met 10 jaar hebben zelfs gratis entree.

Een Legendarische Line-up
De veelbelovende line-up bevat nu al grote namen zoals Alpha Blondy & The Solar System, EekA-Mouse en de legendarische Beenie Man. 'Ons doel voor Reggae Rotterdam is om een breed geori?nteerd reggae evenement te realiseren in Rotterdam. Hierbij hoort ook een brede programmering met heel veel grote nationale en internationale artiesten waar we zeer binnenkort meer over bekendmaken.'
Share |