Alter Ego Night

Naar een verkleedfeestje gaan zonder je thuis te verkleden? Dat bestaat. De Amsterdamse organisatie Alter Ego maakt zich weer op voor hun jaarlijkse beruchte Alter Ego Night.

Kostuums voor iedereen
Voor iedereen die op Eerste Paasdag in het bezit is van een kaartje hangt een kostuum klaar compleet met accessoires en meedenkende stylistes. Je eigen kleren gaan voor ?en nacht in een kluisje en langzaamaan transformeer je naar je alter ego, wie dat ook mag zijn. Als eenmaal iedereen verkleed is gaat de nacht echt los in vier verschillende ruimtes, met een internationale line-up, bijzonder licht en eigenzinnige acts.

Rondreizend circus
Zes edities geleden vierde oprichter Bas Engels zijn verjaardag samen met een vriendin die in het bezit was van uitzonderlijke kostuums. Ze begonnen in een ronddraaiend Chinees restaurant, toen in de voormalige Toren (nu Adam), vervolgens twee edities in restaurant de Goudfazant om uiteindelijk vorig jaar de eerste editie, ook tijdens Pasen, in de Radion neer te zetten, met groot succes.

Feest achter gesloten deuren
Ruim 1000 feestelijke bezoekers betekent ook ruim 1000 kostuums, een hele operatie voor de organisatie die ook o.a. het legendarische Shoeless festival organiseerde. Maar het resultaat mag het er zijn. Het is letterlijk en figuurlijk een uniek festijn omdat dit niemand eerder op deze schaal heeft gepresteerd. Tussen 21.30 en 0.00 is het ontvangst, daarna gaan de kledingrekken weg en de deuren van Radion dicht. Je kan er alleen nog uit maar niet meer in. Alles draait vanaf dan om jouw alter ego en niet verklede feestgangers zijn er dan ook niet te vinden.

Illusions
Deze editie draait om ' llusions'. En voor de eerste keer is er ook een exclusief diner vooraf in het Radion restaurant. Een 3-gangen illusions dinner compleet met aangepaste muziek voor ieder gerecht.

Muziek en licht line-up
Qua muziek komen er op eerste Paasdag twee acts uit Berlijn overvliegen: de elektronische 3-koppige band Wareika en underground held The Sorry Entertainer.

Verder uit de eigen Alter Ego Family dj stal: Genii, Forest of Heroes, Pricilla Died, Enriques Groove, Resistance Orchestra en Roswitha. Naast een sterke line-up gaan er ook maar liefst vijf lichtkunstenaars aan de slag om een geheel eigen sfeer in Radion neer te zetten.

Aan het einde van de lange nacht levert iedereen keurig zijn outfit weer in en transformeert weer rustig terug naar de oude ik.

De early bird kaarten zijn uitverkocht en voor het diner zijn nog 15 kaarten. Wees op tijd want bijna iedere editie van Alter Ego Night was uitverkocht.

Share |