12,5 jaar Poema

Op zaterdag 25 maart viert Poema haar koperen huwelijk. Deze maand is Poema 12,5 jaar gevestigd aan de Drieharingstraat in het centrum van Utrecht. Reden voor een feestje!

De club uit de Domstad staat vooral bekend om haar legendarische techno avonden. De lijst met artiesten die hier hebben opgetreden is lang en wordt aangevoerd door artiesten als Adam Beyer, Sven V?th, Chris Liebing, Joseph Capriati, de gebroeders Kalkbrenner, ?me, Jeff Mills en vele anderen. In de jaren zijn deze jongens doorgebroken tot de top van de technoscene.

Het 12,5 jarig bestaan wordt gevierd met house en techno dj's die verweven zijn geraakt met de club. Sommige artiesten hebben meer dan vijftig keer opgetreden in de club en waren nauw betrokken bij de ontwikkelingen, denk aan namen als Secret Cinema en Wouter de Moor. Maar ook veel jongens uit Utrecht hebben talloze keren in de booth gestaan zoals Wesdex, Erik Heijting, Invite, Wouter S., Samuel Deep, Nuno dos Santos en Paul Boex.

De helden met de meeste gigs achter hun naam in Poema komen deze nacht terug. Sommige hebben een bloeiende carri?re als dj opgebouwd, andere worden door de hedendaagse jeugd niet meer gekend maar zijn het draaien nog zeker niet verleerd. Wie er precies op komen treden maakt Poema nu nog niet bekend, maar dat het een unieke tijdreis door de afgelopen jaren wordt moge duidelijk zijn. Verwacht een super toffe clubavond. Een avond vol slingers, confetti, champagne en taart.

Poema was voorheen bekend als De Inhof, De Dansfabriek en Caf? Brussels. Poema RAW staat voor elektronische muziek in het weekend, waaronder techno, maar ook deephouse, trance, drum&bass en bijvoorbeeld oldschool. Ook is de club bekend onder de naam Club Poema waaronder zij van dinsdag t/m donderdag studentenfeesten organiseert.
Share |