Koningspracht Nachtfestival

Op 26 april vindt voor de eerste keer het Koningspracht Nachtfestival plaats. Na verschillende Koningsdagfestivals als Kingsland, Kingsday en Oranjebloesem is Koningspracht het eerste festival dat met Koningsnacht wordt georganiseerd. Het evenement zal plaatsvinden op het Westergasterrein in het Transformatorhuis, de Westerunie, Westerliefde en het Westergasterras en is een samenwerking tussen de bekende Amsterdamse evenementen-organisaties Het Partyfeest, Rewind, Fissa by Desperados, Club Mokum, Hippe Types B en De Danshal.

Het idee ontstond vorig jaar nadat een aantal van de betrokken organisatoren samen een feest organiseerden met Koningsnacht dat in korte tijd uitverkocht. Tegelijkertijd kende de organisatie maar weinig mensen die op Koningsdag een festival bezoeken; "We kregen de indruk dat de jonge Amsterdammer liever uitgaat met Koningsnacht dan Koningsdag. Een verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat de stad tijdens de nacht nog niet overspoeld wordt door met mensen van buiten de regio, die op Koningsdag zowel letterlijk als figuurlijk nogal aanwezig kunnen zijn. Veel kwalitatieve opties waren er met Koningsnacht echter nog niet. Met een nachtfestival bestaande uit een selectie van bekende Amsterdamse feestjes hopen we daar nu verandering in te brengen."

Voor Koningspracht zullen alle locaties op het Westergasterrein omgetoverd worden tot danswalhalla met vijf zalen in verschillende muziekstijlen met hitjes, hiphop, rnb en dancehall en een feestelijke aankleding inclusief slingers, ballonnen en confetti, passend bij de evenementen die de betrokken partijen doorgaans organiseren.

De kaartverkoop voor Koningspracht Nachtfestival begint dinsdag 13 maart. Het volledige programma wordt later bekendgemaakt via de Facebookpagina van Koningspracht.
Share |