25 jaar DJ Isis

Op zaterdag 29 april aanstaande is het exact 25 jaar geleden dat DJ Isis (ook wel bekend als 100% Isis) haar professionele carri?re als DJ begon. Om te vieren dat zij een kwart eeuw in het vak zit zal zij in poptempel Paradiso een zes uur durende soloset ten gehore brengen onder begeleiding van een spraakmakende VJ-show.
Dit is tevens de kickoff van haar landelijke jubileumtour.

RoXY
Isis is ??n van 's werelds eerste vrouwelijke pioniers op het gebied van elektronische dansmuziek en al 25 jaar de bekendste vrouwelijke DJ van Nederland. In de jaren '90 draait ze in bekende clubs als RoXY Amsterdam en Pacha Ibiza. Vanaf dat moment blijft Isis groeien. Inmiddels is ze een gerenommeerde naam in de internationale dance-scene. Ze draait overal ter wereld, met tours in Europa, Centraal Amerika, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika, Azi? en Oceani?. Drie van haar mix-albums belandden in de nationale top 10.

Muziekstijl
Draaide Isis in de jaren '90 vooral typische house en techno muziek, na 2000 verbreedde ze haar stijl. Kenmerkend voor het geluid van Isis is een combinatie van zowel elektronische als akoestische invloeden. Haar veelzijdigheid binnen het dance genre kan worden beschouwd als haar artistiek signatuur, waarbij harmonie zowel binnen de gespeelde tracks als in lijn van de dj set haar richtlijn is.

Doe maar
Onder de naam All is One bouwt Isis haar carri?re verder uit door evenementen en festivals te organiseren. In 2014, precies 30 jaar na het slotconcert van de band Doe Maar, brengt zij op het gelijknamige platenlabel de 'De Doe Maar remixen' uit. Als eerbetoon aan
deze legendarische Nederlandse band.

Nachtburgemeester
Van 2010 tot 2012 is Isis Nachtburgemeester van Amsterdam. In die hoedanigheid staat zij aan de wieg van de huidige 24-uurs vergunningen van onze hoofdstad. Sindsdien maakt Isis onderdeel uit van het expertteam van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan.

[bParadiso[/b]
In 2011 werd Isis moeder van een zoontje. Nog steeds staat zij vrijwel wekelijks op het podium. Speciaal ter gelegenheid van haar 25- jarig dj jubileum zal de Grande Dame van de Nederlandse house scene 25 jaar muzikale ervaring laten samensmelten in een 6 uur durende solo set in de grote zaal van Paradiso op zaterdag 29 april aanstaande.

Kaarten kosten, heel toepasselijk, 25 euro.
Share |