Het Oerwoudt

20.000 bomen aanplanten in het regenwoud, dat is het doel van Het Oerwoudt. Op zaterdag 11 maart overwoekert de blacklight jungle daarom de Westerunie te Amsterdam. Het Oerwoudt wordt een te gekke beestenbende met zwoele en funky van artiesten die allemaal belangeloos draaien voor het goede doel: Cleavage, Arjuna Schiks (Live), Bram Fidder, Eric de Man en Guessbeats & Kidmalone.

Cleavage
Hun doel is om muziek te maken waar iedereen wild op kan gaan en dat is tot nu toe bizar goed gelukt. Vanaf hun eerste release 'My Body' was het al raak en de opvolger 'Prove' deed er niet onder aan. Met rijke en sexy vrouwelijke vocals die recht op het hart gericht zijn krijg je de rillingen ervan hoe goed het is.

Arjuna Schiks
Arjuna ademt muziek. Al op jonge leeftijd komt deze ras-Amsterdammer door de new age-winkel van zijn ouders in aanraking met experimentele wereldmuziek en ambient. Tezamen met zijn eerste ervaringen met elektronische muziek van artiesten als Johannes Heil, Antony Rother en Der Dritte Raum, legde hij de basis voor zijn zo kenmerkende melodieuze en energieke muziekstijl. Van de vele EP's tot de live optredens op o.a Mystery land, Dance Valley, Valtifest en Timewarp; Arjuna Schiks heeft inmiddels zijn stempel als muzikaal talent lang en goedschiks waargemaakt.

Bram Fidder
Bram lijkt nooit stil te zitten en blijft telkens maar weer grote stappen nemen. Van Awakenings naar Ibiza en niet te vergeten het afsluiten van Ministry Of Sounds in Londen. Hij heeft getoerd door de UK en Ierland met Hannah Wants. 11 maart maakt hij vrij om in Het Oerwoudt zijn draai te geven aan de dansvloer.

Eric de Man
Deze held is van vele markten thuis. Invloeden van heinde en ver worden omgetoverd tot dampende, met funk overgoten grooves zoals alleen Eric ze maakt en draait. Evergreens als I Am Somebody (met Gert van Veen) en Saturdaynight (met Colonel Adams) zijn hiervan het onomstotelijke bewijs. En ook de talloze dansvloeren die hij de afgelopen 20 jaar in vervoering heeft gebracht kunnen er amen op zeggen.

Guessbeats & Kidmalone
Optreden in Londen en Dubai, daar draaien deze jongens hun handen niet voor om. Maar ook produceren lijkt ze natuurlijk af te gaan met hun heerlijke laatste 'Krekel' EP. Zij zijn de belichaming van de muziek van Crossovers en daarom mogen ze absoluut niet missen in Het Oerwoudt.

Al deze artiesten, samen met alle andere partijen werken deze avond belangeloos mee zodat echt alle opbrengsten naar het goede doel gaan. De bescherming van het regenwoud.

In oktober 2015 woedden er vreselijke bosbranden op Borneo en Sumatra, de ergste ooit wereldwijd. Met de opbrengst van Het Oerwoudt worden 20.000 nieuwe bomen geplant op Sumatra, daar waar het door illegale boskap verwoest is. Het Oerwoudt is met "DT" omdat het onvoltooid tegenwoordige tijd is. Er moet nog veel gebeuren en dit benefiet-event draagt een steentje bij aan de restauratie van het regenwoud.

Stichting Monkey Business
Monkey Business zet zich al veertien jaar in voor het behoud van het regenwoud op Borneo en Sumatra en voor de met uitsterven bedreigde orang-oetans. Dit doet ze onder andere door bijzondere en creatieve evenementen te organiseren waar een ontspannen sfeer voorop staat. Kunstenaars, artiesten en muzikanten werken belangeloos mee om het doel van Stichting Monkey Business te verwezenlijken. Monkey Business organiseert ook jaarlijks Save Me @ The Beach in Woodstock om aandacht te vragen voor het behoud van orang-oetans op Borneo en Sumatra.

De voorverkoop voor Het Oerwoudt is gestart, tickets kosten ?15 en zijn verkrijgbaar via Facebook of de website van Westerunie.
Share |