NDSM Vrijhaven presenteert 365 dagen NDSM op Koningsdag!

Ontsnap tijdens Koningsdag aan de drukte van de binnenstad en waan je in de kleurrijke en rauwe omgeving van de NDSM-werf. NDSM Vrijhaven, het jaarlijks Koningsdagevenement van de NDSM-werf staat weer in de steigers. Laat je verrassen, in iedere hoek van de NDSM-werf is iets te beleven: van techno bij THESE GUYS tot de grootste kindervrijmarkt door de IJ-hallen en van King Spray, street art festival tot aan live muziek bij de plaatselijke horeca zoals Bistro Noord, Pllek en Noorderlicht Caf?.

Kindervrijmarkt
Om 9:00 uur start de kindervrijmarkt waar kinderen spullen kunnen verkopen op een kleedje of in een marktkraam. En natuurlijk wordt iedereen uitgenodigd om hun kunsten te vertonen. Alle toffe idee?n zijn welkom: van karaoke tot aan bellenblazen en van spijkerpoepen tot aan beat boksen. Aanmelden met jouw idee of kunstje kan via idee@ndsmvrijhaven.nl. Opgeven voor de kindervrijmarkt kan vanaf 1 maart via www.ij-hallen.nl.

Houtje touwtje stage
De restaurants en caf?s van de NDSM zoals Bistro Noord, Brasserie Brooklyn, Noorderlicht Caf? en Pllek, doen ook dit jaar weer enorme duit in het zakje met bands en dj's, toffe kinderactiviteiten en heerlijk eten. Tussen de containers van het NDSM Treehouse geeft THESE GUYS al jaren een gratis underground elektronisch event. Vanuit daar wandel je door naar Trammeland. De trammetjes die nooit meer zullen rijden en waar kunstenaars de dienst uit maken met hun 'houtje touwtje stage'.

Where Old Skool meets New Skool
StreetArt Today gaat met (inter)nationale graffiti kunstenaars aan de slag voor blijvende 'cutting edge' graffitikunst op de werf. Kinderen mogen ook een eigen werk maken onder toeziend oog van de pro's. En het meest gedanste spelletje van Nederland is weer terug van weggeweest. In de ITW Loods kun je een heerlijk potje Dance Erger Je Niet spelen. Tijdens Dance Erger Je Niet trakteren we jong en oud op een potje onvervalste hitjes, ditjes en datjes. Van de beste '80's, '90's en 00's tot de hardste hip-hop en urban hits van nu afgetopt met aller coolste disco beats.

En verder op deze dag onder meer een Reggae feest door Covenant Soundsystem, de Roze Tanker & Studio Bakkalakka bieden een podium aan talent uit Noord, Bombascha staat er weer met de rode ladderwagen en de sportievelingen onder ons kunnen een hole-in-one slaan bij Urban Golf. Maar ook Habitat staat weer verstopt in de jungle van de NDSM.

Kortom laat je verrassen! In ieder hoekje zal er iets te beleven zijn!

Kijk voor het volledige programma op NDSMVrijhaven.?nl
Share |