Incubate moet 2017-editie annuleren

Incubate krijgt dit jaar geen 100.000 euro subsidie van de gemeente Tilburg. Het college van B en W heeft te kennen gegeven weinig vertrouwen te hebben in de toekomst van het festival. De editie van dit jaar wordt geannuleerd.

"Incubate is er trots op om samen met haar 500+ vrijwilligers en partners de kans te hebben gehad om de afgelopen 13 jaar in Tilburg een festival neer te zetten met spannende, creatieve, toonaangevende kunst- en cultuur. We hebben daarmee veel andere muzikanten, kunstenaars, organisatoren en festivals ge?nspireerd en hopen dat zij iets van onze impact kunnen gebruiken voor hun toekomst," aldus Miriam van Ommeren en Arthur Janssen namens Stichting Incubate.

Incubate verkeerde al enkele jaren in de financi?le problemen. In 2015 dichtte de overheid nog een begrotingsgat. Vorig jaar was de formule in drie kleinere edities per jaar en stapte directeur Vincent Koreman in december op. Dit jaar zou er weer ??n editie plaatsvinden, die gepland stond voor september.

De organisatie had Arthur Janssen naar voren geschoven als programmeur. Hij was de rechterhand van artistiek leider Koreman en programmeur van het meeste recente festival in december 2016.

De organisatie betreurt het dat de stad door dit besluit een uniek festival met internationale allure verliest en hoopt dat de gemeente Tilburg het vrijgekomen geld zal besteden zoals het bedoeld is: aan goede, toegankelijke kunst en cultuur voor stad en regio. Hoewel er vanuit Incubate geen festival meer zal plaatsvinden, blijft Stichting Incubate voorlopig bestaan.Bron: entertainment business
Share |